Моряците доидоха на “Армията”, постараха се и загубиха

March 2, 2021

Полиграфите от Варна пристигнаха в София с надеждата, че ЦСКА ще продължи да играе по начинът, по който играеше последните два кръга в тото лигата. Това явно им беше единствената надежда за нещо срещу армейците, но днес бяха неприятно изненадани.

Червените се вдигнаха и изиграха мача така, както го правеха до скоро, а при този вариант моряците нямаха шанс. Днес ЦСКА показа познатото си лице. Преса по целия терен, бързи и разнообразни атаки, а мачът завърши с категоричен успех за червените, които минаха през варненци без проблем.

Според треньорът на полиграфите всички добри атаки за ЦСКА са дошли след техни непредизвикани грешки и като ги изключим армейците не са показали кой знае какво… По принцип е прав. Доста интересни атаки, а в това число и тези за два от головете на ЦСКА станаха след грешки на моряците. Малката подробност е, че в никакъв случай не бяха непредизвикани… Какво непредизвикано имаше в грешката на вратарето на моряците за първия гол? Или пък за третия гол?

И при първия, и при третия гол варненци допуснаха грешки след перфектна преса на армейците в точния момент… И те със сигурност бяха предизвикани.

След два слаби мача ЦСКА изигра добър мач. Хубавото е, че го направи в точния момент, защото грешка в мач за купата на този етап няма как да се поправи.

В този мач армейците играха добре, а Мено Кох и Бисмарк Чарлс показаха, че може би са поредните перли в червената селекция. Кох беше стабилен в защита, а Чарлс след добра игра вкара гол и изработи дузпа. Със сигурност Кайседо и Чарлс ще тормозят много противниковите защити.

ЦСКА показа познатото си лице и победи Черно море абсолютно заслужено. С тази победа армейците се класираха за четвъртфиналите за купата на България и очакват съперникът си.

Любопитна подробност от статистиката е, че всеки път когато ЦСКА победи моряците на осминафинал винаги стига до финал.

автор:

Симеон Димитров