Момчетата с комплекси

December 11, 2023

Разградчани победиха ЦСКА в последния мач на “Българска армия” в този и вид. Това означава, че ЦСКА ще зимува на трето място във временното класиране… Армейците са с равни точки с втория и на три след моряците, които в момента са първи. Дали голът е бил редовен или не вече няма никакво значение. Верните поданици зачетоха попадението и навсякъде е отбелязано, че проектът от Делиормана е победил ЦСКА и се е изравнил  с тях по точки. Разградчани са доволни… Винаги е хубаво когато биеш голям отбор.

Реакцията на играчите и целия футболен щаб на “хегемоните” обаче е друго нещо. Това, което направиха играчите и спортно-технияеският щаб след отбелязването на победното попадение беше жалка каринка продиктувана от силни комплекси, които никога няма да отминат. Колото и титли да спечели проекта от Разград те винаги ще се опитват да се сравняват с ЦСКА и комплексите ще ги има.

В края на мача по един или друг начин Делев успя да добута топката във вратата на Бусато. След това обаче той и неговите съотборници прекалиха много с действията си. “Звездата” от село Ключ бурно и крайно неадекватно изрази радостта си пред сектор “Г”. Зад два кордона полицаи и останалите от Разград се почувстваха много силни и започнаха да дразнят червените привърженици с жестове и подвиквания. “Празнуването” на попадението не пред техните фенове, а пред тези на ЦСКА може да се обясни по много начини, но най-меко казаното е много неадекватно. Тези от Разград знаят, че колкото  и титли да спечелят никога няма да имат подкрепа като тази на ЦСКА и следователно никога няма да бъдат роден гратнд. Това не им харесва и действат по начина, по който умеят. Разградчани определено прекалиха с бурната си “еуфория” пред непходящия сектор. Всички знаеха какво ще последва и по всичко личеше, че точно това търсят като реакция.

Делев беше катализаторът на грозните събития в края на мача пред сектор “Г”, но определено хитът на програмата беше треньорът на вратарите на Лудогорец Здравко Здравков. В стремежът си да придаде още по-голям драматизъм бившият национал, играч на сините от София и настоящ треньор на вратарите на проекта показа актьорски умения, на които биха завидели голяма част от родните артисти и изигра роля като за Оскар. В каклабалъка се удари сам с метален прът и падна като посечен. Полежа на тревата а, след това беше изправен и вкаран в тунела… Изражението на лицето му показваше  огромна драма, болка, страдание и какво ли още не… Чудя се как до този момент Здравков не е станал лектор в НАТФИЗ. За помощник може да вземе и друг комедиант…. Извинете, артист от висша класа – Георги Петков.  Със сигурност ще има на какво да научат родните артисти… Това обаче е друга тема.

Снощи на стадион “Българска армия” някои играчи показаха на какво са готови срещу стимул. Падението за тези настоящи и бивши играчи е пълно и безвъвратно. Жалкото за проекта от Разград е, че винаги ще си остане проект… Това е заради начина по който са създадени. Това е, че са един от малките отбори и завинаги ще си останат такива. Тези малки подробности допринасят за огромните комплекси, които имат.

Тези хора искат да покажат и докажат, че могат да са като грандовете в България, но комплекса на малкия тим им пречи много.  Този комплекс ги кара да правят това, което правят и реално ги държи на дъното.

Каквото и да правят тези от Разград ще си останат “момчетата с комплекси”…

автор:

Симеон Димитров