МихайлOFF

October 15, 2019

Това , което всички искаха , но малко очакваха днес взе , че се случи. Борислав Михайлов подаде оставка. Невероятно , но факт. Сега остава и да му я приемат. С него , обаче трябва да си ходи и цялото ръководство на българския футбол. Най – накрая в БФС може да се натисне MUTE на Преслава.

Друг е въпросът дали правителството и премиерът трвбва да се месят и занимават с футбола . Отдавна всички си знаем , че в милата ни родина важат правила различни от навсякъде другаде по света. И въпреки всичко , това което направи днес премиерът ( да поиска оставката на човека с танците) може би е най – доброто нещо , което е направил за България и футбола у нас откакто е на власт.

Палавата стъпка и бързите ръце докато слуша Преслава зачви , че “подава оставка в името на доброто на българският футбол”. Много сте прав господин Михайлов. За 14 години под ваше ръководство българският национален отбор не се е класирал на нито един голям форум. От друга страна ” статистиката е важна ” както би казал класика Божинов. А на това управление на БФС начело с Михайлов статистиката им е перфектна – 14 години без загуба на световно и европейско първенство. Без вас българския футбол има някакъв шанс. Дано сега никой от “златните ’94” не пожелае поста на пием , пеем , пушим… Дано дойде някой с ясна представа и стратегия за действие. Някой , който да започне с българския футбол от най – отдолу – школи , деца… и т,н, до представителния ни тим. Ако няма кой да измисли такава стратегия да я препишат от Франция и да я изпълнят като тях. Те четири години след стартирането на седем годишната стратегия за развитие на футбола им станаха световни шампиони. Е , нека ние сме реалисти и си пожелаем след започване , и изпълнение на такава стратегия поне класиране на някоий голям форум… За световни ще мислим след това…

Ще почакаме и ще разберем… Бих казал , че нещата няма как да станат по – зле , но съм се уверил , че при нас винаги има такава възможност… Но нека сме оптимисти и както би казал бившия ( надявам се ) първи в БФС “НАЗДРАВЕ…”.

автор:

Симеон Димитров