медиите на гела за коментаторите, съдиите и школите

December 10, 2019

Последните няколко дни журналистите обслужващи “националната кауза” са особено заети. В рамките на десетина дена спретнаха една история с един коментатор позволил си да не коментира както трябва, след това всички дружно скочиха срещу един футболен съдия и накрая, отново всички в хор раздухаха неестествена кампания за “великите постижения” на академията на измисления делиормански гранд.

Тези дни изведнъж всички верни медии пуснаха почти едновременно и почти еднакви публикации за постиженията на детско-юношеската школа на “каузата”. Или както е модерно да се казва в момента – за академията. И всички обясняваха как работят по европейски модел и имат страхотни постижения и резултати.

Яко! Ама какви всъщност са резултатите на школата на делиорманци? Ами никакви… Или почти. За девет години школата им… опа, академията, произведе двама играчи за малкото им братче с числото, двама за Враца и един за Велико Търново. И това според верните писачи е повод за гордост .

Това води и до гръмки заглавия из медиите, и нескончаеми аплаузи. А нещо за националния? Ами нищо.

В същото време “националната кауза” дава луди пари за футболисти произведени в школите на други отбори… Е, работи ли всъщност школата на делиорманци?

автор:

Симеон Димитров