Мачът на ЦСКА в Швейцария свърши още в 32-рата минута

November 6, 2020

Тази вечер ЦСКА не само, че не показа добра игра в Европа, а дори и не се доближи до нещо такова. ЦСКА нямаше идея какво да прави на терена. Реално мачът за армейците свърши в момента, в който швейцарците вкараха трети гол… Отново след грешка на централните защитници… И по-точно Антов.

Колкото и да е неприятно да се признае Антов тази вечер изглеждаше все едно е станал от масата и излязъл на терена. Капитанът направи толкова грешки, че направо да те заболи главата. Днес определено не му беше ден. Може пък за него и защитата на червените днес да било ретрограден Меркурий… Ако Бусато не беше спасил няколко положения резултатът на половремето спокойно можеше да бъде 5-6 на нищо.

Като цяло играта на червените беше безумна. Супер слаба защита… Направо неузнавема. С много малко изключения червените защитници действаха все едно се виждат за първи път. Централните защитници направиха грешки, които не трябва да допускат и начинаещи футболисти. Примерите са много и няма смисъл да се изброяват. Върхът беше това, което направи Антов при третия гол. Защо остави двама сами срещу Бусато и се върна към дузпата само той си знае, но…

С изключение на Юга никакви халфове, тотално сбъркан състав и объркан треньор на ЦСКА. В атака армейците успяха да направят нещо, но освен гредата нищо друго не се случи. Атакуващите футболисти на Йънг Бойс показаха на ЦСКА как се прави … Не просто риташ по посока на вратата. Взимаш топката, елиминираш защитник и вкарваш. ЦСКА като цяло създаде не малко положения, но докато не започне да вкарва няма как да мисли за нещо повече от боеви хикс (0-0).

Не се видя точно какъв е планът на Моралес за мача. Треньора май нямаше нито план “А”, нито план “Б”, нито какъвто и да било план. На полувремето отборът губеше с 3-0, а смените за червените започнаха около 70-тата минута. На никой не стана ясно какво точно целеше ЦСКА в този мач. Да не получи повече голове или да се опита да направи нещо да навакса пасива…?

Вижда се, че ЦСКА има добри футболисти, които като, че ли на този етап са на самоход. Имам чувството,че последните мачове всеки прави каквото и където си иска. Няма тактика, няма нищо. Временния треньор разчита изцяло на моментните “избухвания” на футболистите. В Рим им се получи, но днес…

Не беше ден за защитата на армейците…Не беше ден на ЦСКА… Ретрограден Меркурий.

Ясно се вижда, че в този момент ЦСКА няма как да мисли за излизане от групата. Мисията на армейците тази година в Лига Европа трябва да бъде събиране на точки. Точки, които при следващия жребии да пратят червените при поставените и отново да успеят да влязат в лигата… Тогава евентуално може да се мисли за нещо повече.

На този етап това са релностите. “Бой” до последно за всяка точка, която може да се спечели. До края има още три мача и мисля, че има как да се вземе още някоя точка…

автор:

Симеон Димитров