Мачът между ЦСКА и бистричани трябва да се играе на “Васил Левски”

March 6, 2023

Ако от БФС наистина мислят за доброто на родния футбол, за феновете и за безопасността им мачът от 23-ти кръг на “А” група трябва да се играе на стадион “Васил Левски”. Фактите са такива, че съоръжението в Бистрица става за мачле между приятели, но не и за мач от “А” група… Или поне не за мач на бистричани срещу отбор с публика.

Секретарят на СТК към БФС Неделчо Михайлов заяви, че всички, от които зависи това ще се съберат и ще решат дали този мач е рисков и дали трябва да бъде преместен от стадиона в Бистрица на стадион “Васил Левски”. Какво ще се реши предстои да видим.

Отпуснатите 300 билета за гостуващата агитка ще са предостатъчни за някои, но е ясно, че за ЦСКА са прекалено малко. Със сигурност гостуващата агитка която ще иска да подкрепи отборът си на трибуните които ги няма ще е поне десет пъти по-голяма, а в такъв случай безопассността на феновете няма как да се гарантира. Както на стадиона, така и извън него. Ясно е, че при този капацитет на съоръжението феновете на трибуните многократно ще надвишават позволената бройка. Ясно е и, че извън стадиона ще останат много фенове, които ще искат да подкрепят отборът си, но няма да могат.

Рисковете от това са огромни защото на претъпканите трибуни се рискува да се случи нещо много неприятно. Никой пък не може да предвиди действията на всички, които ще останат извън стадиона и там също могат да станат неприятни неща. Освен ако тези в БФС не желаят точно това, което би дало чудесна възможност ЦСКА да бъде наказан по най-строгия текст от правилника най-логичното нещо би било мачът да бъде преместен на националния стадион… Ако футболния съюз мисли поне малко за родния футбол това е най-правилния ход.

Звучи малко като нонсенс, но дано разумът надделее и от БФС да вземат правилното за футбола решение…

автор:

Симеон Димитров