Малшанс за ЦСКА и минимална загуба от Карабах

July 7, 2021

ЦСКА загуби и последната си контрола в Австрия. Армейците отстъпиха с 0-1 от азербайджанския Карабах. Червените можеха да постигнат и по-добър резултат, но в този мач не направиха достатъчно за това. Като цяло в почти целия мач, имаха териториално надмощие и създадоха няколко положения, но не достатъчно. Всички знаят, че отдавна притежанието на топката не означава много. Трябват положения и голове. А повечето положения за ЦСКА бяха след статични положения… Твърде малко от игра и твърде малко напрежение за вратаря на Карабах… Все пак при малко повече късмет резултатът можеше и да е положителен за армейците. На два пъти ЦСКА нацели гредите зад стража на Карабах, а и съдията можеше да даде дузпа за нарушение срещу Йомов.

Както и в предишните контроли и този път червените допуснаха гол накрая. Карабах вкараха след чиста засада, но съдията не я отсъди. Не, че има някакво значение. Реално дали ще е минимална загуба или равен няма особенно значение. В контролите резултатите са само за самочувствие и удоволствие на феновете и е добре да се побеждава, но в крайна сметка това е… По-важно е Пенев да си е направил необходимите изводи и ЦСКА да побеждава когато трябва в официалните мачове.

ЦСКА си тръгва от Австрия само с една победа от четири контроли. Три изиграни силно и една горе-долу добре. Утре армейците се прибират в България. Официалното представяне на отбора е на “Армията” в събота преди последната контрола с Ботев Враца.

автор:

Симеон Димитров