Май всички се надяват на ексцесии в Бистрица

March 11, 2023

БФС е твърдо на мнение, че мачът между ЦСКА и отборът на спонсора ще се играе на малогабаритното стдионче в Бистрица. Въпреки мнението на СДВР и на компетентните органи, че мачът е рисков, а съоръжението в Бистрица не може да осигури сигурността на хората. С този си ход тези от футболния съюз за пореден път показаха и доказаха, че не работят за българския футбол, а за интересите на този и онзи.

В нежеланието на БФС да премести мачът между ЦСКА и отборът на спонсора на нормален стадион с нормален капацитет ясно прозира какво точно се цели. От страни погледнато изглежда, че тези, които командват парада силно се надяват в Бистрица да се случат ексцесии и ЦСКА да бъде наказан с цялата строгост на правилника на футболния съюз, което евентуално да доведе до някакъв обрат в битката за първото място. Мачовете, които до голяма степен ще определят кой ще бъде шампион идват. Неприятният факт за вторите е, че ще трябва да гостуват на “Армията”, а това всички знаят, че е огромно предимство за червените, което ако има вариант да се избегне ще е плюс за преследвачите… Ако се случи така, че армейците да бъдат наказани още по-сурово ще е бонус.

От това, което се случва изглежда, че се прави всичко възможно първенството да не се реши на терена, а приказките за феърплей са нещо като миг на пиянско вдъхновение. Общо взето прави се каквото трябва шампионът да бъде който трябва, а целта оправдава средствата. Това, че евентуално някой може да пострада никой не го интересува… Ако се случи ще го водят косвена жертва.

Нещата в родния футбол са такива, каквито са… Както са казали старите хора “който дава парите, той поръчва музиката”.

От всичко, което се случва става ясно, че всъщност мачът няма никакво значение. По-важното е какво би могло да се случи след него. Май в случая по-важното е да се покаже кой е шефът. Важно е всички, които се осмелят да оспорят хегемонията му да разберат, че става това, което той каже…

автор:

Симеон Димитров