Любко, беше ни приятно…

September 1, 2019

Не, че нещо, ама на Любко му е време да си ходи. Уважение и респект към това, което е постигнал, но стига толкова в ЦСКА. Вижда се, че не може да даде нищо на отбора. И за поредна година се губи много време в началото на първенството. Осем кръга в първенството и ЦСКА има повече равенства, от колкото победи. И то без да е срещнал сериозен съперник. Всички не добри резултати за армейците са заради груби грешки в защита. И как няма да е така като осем кръга в първенството и няколко мача от евротурнирите червените от София играят с различна двойка централни защитници. И без да съм голям капацитет ми е ясно, че така не се прави. Смяна на ценралните защитници се прави само при необходимост. Иначе има двама титулярни, които са се сработили и играят.

Да, ама – не!

В ЦСКА не е така. Защитата се сменя непрекъснато и сме свидетели на идиотски грешки като тези срещу Етър, Черно море, Славия, Дунав. А, от това се губят точки.

Такива грешки имаше и на днешния мач с отбора на всички власти. Две меко казани идиотски грешки и два гола. Имаше и трета, но добре, че нападателчето с женско име на подуенци е под средната класа и не направи резултата необратим.

В днешното дерби отбора на ЦСКА излезе все едно играе срещу Реал Мадрид… Изплашен, без ясна идея какво да прави на терена, и по неясна за мен причина страшно респектиран от сините от покрайнините на София. Владееше топката, но само това. За едно полувреме червените отправиха само един удар към вратата на съперника си. Не, че отбора от Герена направи някакви страхотни футболни неща. Не! Добраха се три пъти до вратата на червените и след две страхотни грешки водеха с 2-0. До края на полувремето футболистите в червено, въпреки, че са по класни не знаеха къде се намират. Единственото хубаво нещо през това време беше това, че Левски е много слаб отбор с посредствени или направо слаби футболисти. И само, и единствено на това резултата не беше 3, 4 или 5 на нула.

През второто полувреме Любко случайно напипа състава и нещата станаха такива, каквито трябваше да са от началото на мача. Тотална доминация на ЦСКА. На моменти сините дори не минаваха центъра.Мача, обаче вече беше изпуснат.Срещу 10 в защита е трудно, пък макар и той да е слаб.Все пак ЦСКА не загуби, което срещу този съперник си е равносилно на загуба.

Армейците пропуснаха да победят супер слаб противник с разлика и стигнаха само до равния. Това, обаче е често срещано от началото на сезона. Тотална доминация на ЦСКА срещу по-слаб противник. Не се вижда как противниците на червените дори ще стигнат до вратата им и…груба грешка в защита… и равен. Всеки път едно и също.

И за това Любко, освободи ни от присъствието си. Уважение към теб и успехите ти, но… Според мен Христо Янев е далеч по-добра опция, а сега е правилния момент. Все още не са загубени прекалено много точки, които трудно да се наваксат.

Не претендирам за някаква обективност. На всички е ясно, че съм субективен. И за това ще повторя. Равния в това дерби е равносилен на загуба. ЦСКА пропусна да победи с разлика един посредствен отбор. И за това са си виновни само и единствено те. За първи път от много време насам съдията не беше видимо против ЦСКА. А, това и неутралния фен го видя.Единствените виновници за този резултат са си червените от София. А, най-много треньорът им. Има страхотни за нашите стандарти и ширини футболисти, и по една или друга причина не иска да ги пуска.

Много, много ме е яд заради пропуснатата победа.

автор:

Симеон Димитров