Легендите на ЦСКА пак са полудели

July 27, 2021

Ден след като Стойчо Младенов официално се завърна в ЦСКА и призова армейците “да бъдем единни като юмрук. Когато ЦСКА удари по масата, земята да се люлее” някои от легендите на армейците започнаха с негативните си коментари за него и отбора. Това не е за първи път и някак не подхожда на хора като тях да говорят по този начин за ЦСКА. Най-малкото не и ден след като новият треньор е започнал работа и точно преди изключително важните мачове в Европа. Да, те са големи имена в червената история, но точно поради тази причина не им прави чест да говорят по този начин. Най-логичното и естествено нещо е да се подкрепи треньора и да се окуражи отбора… Поне докато не мине време и не се види работата на треньора и играта на отбора.

За някои от легендите, които често се забелязват на мачовете на един отбор без стадион и играещ на “Васил Левски” този тип коментари са практика. За мотивите им да говорят по този начин може само да се предполага, но като се слушат изказванията им и възхвалата на един проект май призивът на Стойчо не им е точно по вкуса… Не са много “за” ЦСКА да са силни и единни и силни… Поне така звучи.

От друга страна Петър Жеков, който също се включи в групата на критиците е на моменти в изказванията си за армейците. Вълшебният стрелец ту хвали ЦСКА, ту е на вълна остра критика. По принцип няма лошо в критиката, но да критикуваш треньор преди още да е провел първата си тренировка и преди да си видял как ще играе отборът при него е нелепо. Да, ЦСКА може и да не стане шампион тази година, но като човек, който следи родния футбол трябва да е наясно защо. Вече и малките деца знаят, че докато не се изчисти къщата в Бояна на армейците ще им е изключително трудно да станат шампиони… И това не зависи от играта на отбора или работата на треньора.

Тото лигата още не започнала и подаръците към делиорманци, които толкова хвали Жеков започнаха. За жеста си в мача за суперкупата “звездата” Сантана беше наказан само със символична глоба. Всички помним каква истерия се разрази когато Каранга направи същия жест. Помним и колко мача го наказаха. Помним, а вероятно и той, какъв вой се разрази из “обективните” медии… Сега някой да е чул или прочели подобно нещо за действието на “звездата” на проекта? Няколко плахи коментара и това е. Другите причини делиорманци да са първи също всички ги знаем и гледаме вече десетилетие… Миналата година само на полусезона от случайни реферски неточности на проекта от Разград им бяха подарени 17 точки… В случай, че Вълшебният стрелец е забравил или просто няма желание да го каже.

Чужденците, които са “купени на килограм от сергия”, според изказването на легендарния нападател, след мача с Базел отнесоха доста похвали от Жеков… Тиаго е от световна класа, Соу е много добър нападател, Мазику страхотен бек… Добра сергия са намерили скаутите на ЦСКА.

Дали нещата ще са по-добри със Стойчо Младенов или не предстои да видим, но не мисля, че точно сега е времето и момента това да се коментира. Младенов реално е най-добрия треньор на ЦСКА в новия век. Факт, който не може да се отрече, а дали в края на сезона феновете на ЦСКА ще се радват ще видим… Аз лично залагам на това.

Всички помним как преди пет години преди полуфинала за купата на ЦСКА срещу Берое Жеков заяви, че армейците няма да успеят да стигнат до вратата на старозагорци и ако евентуално се отърват от разгрм и вкарат гол ще е успех за ЦСКА… Да припомням ли на легендата какво се случи в двата мача с Берое? А след това? Хайде за скачането от козирката няма смисъл…

Днес на базата в Панчарево имаше усмивки, добро настроение и пределна мотивация за успех. Всичко останало са празни приказки.

Никой не може и няма да отрече постигнатото на тези футболисти през годините, но когато са легенди на ЦСКА е редно да се държат като такива, а не да говорят празни приказки, да опитват да вкарат напрежение в отбора и да гадаят… Ако не знаят как се държат легендите да погледнат Джони Велинов, Стоичков, големия капитан Джеки-мир на праха му, и другите като тях.

В противен случай.. Легенди някога, бивши футболисти днес…

автор:

Симеон Димитров