К’ъв Левски , к’ви пет лева?

К’ъв Левски , к’ви пет лева? post thumbnail image

След поредното надуване на големия син балон през лятото , малко след започването на шампионата и изиграването на два – три (или четири) мача от евротурнирите започват да се виждат очертанията на поредната синя нулева година.

В първенството дежурната първа победа с голям резултат се случи , сините от Герена записаха и две победи над посредствено отборче и в евротурнирите. Едната от победите беше десет години чаканата победа като гост в Европа, и пак там някъде чаканото преминаване във втория кръг на Лига Европа. И се започнаха приказките за “много силния син отбор” , “страхотната работа ” на тренерчето , и така на татъка силни фрази и суперлативи от услужливи медии. Сините фенове толкова повярваха , че леко се върнаха по трибуните на стадиона край сухата река и започнаха да мечтаят за шампионска титла. Това ,обаче не трая дълго. Истината лъсна и едни кипърски туристи ги разкриха , и по – най болезнения за феновете им начин им показаха къде всъщност са. За двата мача между тях кипърците им вкараха с лекота седем безответни гола. .. Е , нали пееха “седем е добро число”. Така става в добрата стара Европа , където ефбет правилата не важат , съдията свири както трябва и отбора срещу теб не ти пуска услужливо да вкараш два гола за да биеш…. Тотото да върви.

После Берое им вкараха три ей така , на майтап и напрежението от отбора бе свалено бързо. Няма евро мачове , няма титла… Както досега. Едно , обаче не може да им се отрече на сините от герена. Те са най постоянния отбор от България в евротурнирите. Всяка година успяват да отпаднат най – късно до втория кръг от все по – слаб противник. Браво! Постоянство му е майката. Така се държи “титлата” евроидиот.

Оправданията на Хубчев за всичко това са нелепи. Разни журналисти лансираха мнението за прокоба над отбора. Ръководството иска време за изграждането на успешен проект. И те по подобие на един проект от “Б” групата , и един друг от делиормана станаха проект… Сега остава да станат архитекти… След предопределеното фиаско се заговори за още трнсфери на важни постове. Ама господа от Подуене, нали взехте десетина ( незнам точно + – ) нови? Нали всеки от тях беше със страхотна визитка? Или може би не?

Ами , дерзайте сини фенове , а ние ще се забавляваме докато гледаме синия проект ( по старо му – отбор). И пак да питам : Какъв Левски , какви пет лева? Сбирток от играчи. Всеки тича нанякъде и почти не е наясно по каква работа е на терена. Тегне прокоба или просто шефовете от Герена успяват да вземат най – слабите футболисти на Европа при тях.

Поне сините от София имат едно успокоение. Благодарение на ефбет правилата и ефбет феърплея и тази година ще успеят да се класират на престижното трето място и да играят бараж за Европа. Ние също ще сме доволни. Следващата година пак ще имаме възможността да се насладим на европродукцията им със запазена марка “Евроидиот”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post

Писмото на “феновете” на Арда до БФС поражда единствено смяхПисмото на “феновете” на Арда до БФС поражда единствено смях

Последно време декларациите са на мода в България и тези от Кърджали, които се водят фенове на Арда решиха да не се отклоняват от “модерните” тенденции и сътвориха едно писмо

Когато си свикнал да ти дават не знаеш друг начинКогато си свикнал да ти дават не знаеш друг начин

Тези дни притежателят на акциите на закъсалите столетници каза, че построеният от някой сектор при всеки дъжд тече, а и няма козирка. Затова е редно премиерът да даде на сините