К’ъв Левски , к’ви пет лева?

August 15, 2019

След поредното надуване на големия син балон през лятото , малко след започването на шампионата и изиграването на два – три (или четири) мача от евротурнирите започват да се виждат очертанията на поредната синя нулева година.

В първенството дежурната първа победа с голям резултат се случи , сините от Герена записаха и две победи над посредствено отборче и в евротурнирите. Едната от победите беше десет години чаканата победа като гост в Европа, и пак там някъде чаканото преминаване във втория кръг на Лига Европа. И се започнаха приказките за “много силния син отбор” , “страхотната работа ” на тренерчето , и така на татъка силни фрази и суперлативи от услужливи медии. Сините фенове толкова повярваха , че леко се върнаха по трибуните на стадиона край сухата река и започнаха да мечтаят за шампионска титла. Това ,обаче не трая дълго. Истината лъсна и едни кипърски туристи ги разкриха , и по – най болезнения за феновете им начин им показаха къде всъщност са. За двата мача между тях кипърците им вкараха с лекота седем безответни гола. .. Е , нали пееха “седем е добро число”. Така става в добрата стара Европа , където ефбет правилата не важат , съдията свири както трябва и отбора срещу теб не ти пуска услужливо да вкараш два гола за да биеш…. Тотото да върви.

После Берое им вкараха три ей така , на майтап и напрежението от отбора бе свалено бързо. Няма евро мачове , няма титла… Както досега. Едно , обаче не може да им се отрече на сините от герена. Те са най постоянния отбор от България в евротурнирите. Всяка година успяват да отпаднат най – късно до втория кръг от все по – слаб противник. Браво! Постоянство му е майката. Така се държи “титлата” евроидиот.

Оправданията на Хубчев за всичко това са нелепи. Разни журналисти лансираха мнението за прокоба над отбора. Ръководството иска време за изграждането на успешен проект. И те по подобие на един проект от “Б” групата , и един друг от делиормана станаха проект… Сега остава да станат архитекти… След предопределеното фиаско се заговори за още трнсфери на важни постове. Ама господа от Подуене, нали взехте десетина ( незнам точно + – ) нови? Нали всеки от тях беше със страхотна визитка? Или може би не?

Ами , дерзайте сини фенове , а ние ще се забавляваме докато гледаме синия проект ( по старо му – отбор). И пак да питам : Какъв Левски , какви пет лева? Сбирток от играчи. Всеки тича нанякъде и почти не е наясно по каква работа е на терена. Тегне прокоба или просто шефовете от Герена успяват да вземат най – слабите футболисти на Европа при тях.

Поне сините от София имат едно успокоение. Благодарение на ефбет правилата и ефбет феърплея и тази година ще успеят да се класират на престижното трето място и да играят бараж за Европа. Ние също ще сме доволни. Следващата година пак ще имаме възможността да се насладим на европродукцията им със запазена марка “Евроидиот”.