Купа или нищо…

December 4, 2019

Надеждите за титла окончателно се изпариха след леко разочароващия мач срещу отборчето на гела. ЦСКА се представи разочароващо и няма как да има претенции за каквото и да било след мача на “Армията”. Тези “звезди” на Гела бяха толкова изплашени и така трепереха, че на “Армията” имаше леко земетресение. ЦСКА, обаче не успя да ги победи.Сега остана единствено купата. Тези дни за мача между червените шампиони и медиините звезди се изписа и изговори доста. Затова и аз не смятам вече да го коментирам. Едно нещо обаче трябва да се отбележи . Твърденията на “кремвиршите” , че са надиграли ЦСКА са някак си смешни. Два удара по посока на вратата на армейците (неточни) някак си не те правят по-добрия. Малко (даже много) е смехотворно да обясняват как са надиграли ЦСКА при положение, че вратарят им е играч на мача. Хайде стига вече. Стига вече и на писачите, които срещу съответната сума ще напишат всичко… Само и само този, който дава парите да е доволен. Малките човечета наричащи себе си журналисти си пазят хляба. Тези хора са много далече от спортни журналисти.

За мача с “кремвиршите” толкова.

Едно нещо, обаче ми прави неприятно впечатление. Пинто излиза титуляр вместо далеч по-добрия Малинов. Честно казано не виждам никакви сериозни аргументи това да се случва.

Тренерчето прави офанзивни смени като пуска Жеферсон ( често на мястото на Евандро) ??? Колко са офанзивна е тази смяна само Крушич си знае, но според мен такава смяна е меко казана озадъчаваща.

Може треньорчето на ЦСКА силно да вярва в съдбата и след като един път Малинов и Жеферсон му решиха мача, сега да вярва, че всеки път ще е така. Нямам идея. Само той си знае.

Да пускаш по-слабия (в момента) Пинто вместо Малинов си е кощунство. Да играе Отабор също е кощунство,а да имаш офанзивни футболисти като Кери, Уот, Давидов, а вместо тях да пускаш офанзивна смяна Жеферсон направо не знам какво е…

Хубавото е, че се налага Антов. Той от своя страна не подвежда и играе все по-добре и по-стабилно.

От тук нататък на ЦСКА му остава само да спечели купата.Сега според всички медии им предстои труден мач срещу Арда. Не веднъж съм казвал, че единственото качествено нещо в Арда е треньора им. Това, че мача е в Кърджали въобще не би трябвало да влияе на крайния резултат. ЦСКА трябва да победи с поне три гола разлика. За това на 5.12. – победа. След това чакаме другите. Може да ни се паднат тези с числото, за да видят “Армията” отблизо. И да видят какво всъщност е ЦСКА. Ще е яко…

Но който и да се падне ЦСКА тази година трябва и ще вдигне купата. Не за друго, а защото “НИЕ СМЕ ЦСКА”.

автор:

Симеон Димитров