Купата е червена!

May 19, 2021

ЦСКА победи Арда и заслужено взе купата на България. Мачът на стадион “Васил Левски” беше оспорван и в крайна сметка се получи най-често срещания резултат между тези два отбора. Очакванията за разгром не се оправдаха, но пък с гол накрая победата е още по-сладка.

Отборът от Кърджали имаше желанието, но в крайна сметка само с желание не става. Трябва и класа. ЦСКА показа как го правят големите, а отборът от Кърджали се надяваше на развой като този в последния финал на ЦСКА за купата. В крайна сметка армейците през цялото време държаха мача и чакаха да вкарат победния гол. А той беше ясно, че ще падне.

Символичните домакини от Кърджали си бяха повярвали, но само толкова. Единствено с няколко далечни удара не става. При резултат 0-0 пет минути преди края кърджалийци дори май повярваха, че ще успеят да добутат мача до продължение и да разчитат на рулетката на дузпите. ЦСКА, обаче не беше на същото мнение. Макар и червените да нямаха кой знае колко чисти положения атаките им бяха добри. Единствения пропуск беше в последния пас. Въпреки това на всички беше ясно, че армейците ще вкарат. Ентусиастите от Кърджали нямаше как да направят безгрешен мач.

Така и стана. ЦСКА знаеше какво прави през цялото време и с умна игра умело дочака точния момент да нанесе съкрушителния за Арда удар. Юга демонстрира великолепен поглед върху играта и даде перфектен пас на Бисмарк Чарлс. Той от своя страна се справи с неориентирания в момента защитник на Арда и останал сам срещу Караджов не му остави никакви шансове.

В този момент цялото лежане на футболисти на Арда по терена последните 20 минути на второто полувреме загуби смисъл. Попадението на Чарлс уби философията на кърджалийци за финала. До края те така и не можаха да се пренастроят от лежане и бавене към евентуален гол и не успяха да застрашат Бусато с нищо…

Абсолютно заслужено купата е червена, а историческия финал за Арда ще си остане исторически финал. Така стоят нещата. Арда може би са се надявали на нещо подобно на това от последния финал на ЦСКА срещу смърфовете, но големите са големи, защото не се спъват двва пъти в един и същ камък и знаят как да взимат такива мачове… За удоволствие на червените фенове на стадиона, които бяха феноменални както винаги и за тяхно удоволствие.

ЧЕСТИТА КУПА АРМЕЙЦИ!

Тази нощ червена България празнува.

автор:

Симеон Димитров