Купата е история. Важна е титлата

April 7, 2023

Късметът обърна гръб на армейците срещу моряците и това доведе до загуба и отпадане от турнирът за купата. Ако двете греди на Назон бяха влвзнали сега коментарите щяха да са различни, но случилото се във вторник вечер е факт. ЦСКА изигра слаб мач срещу Черно море и логично загуби. Отстрани погледнато изглеждаше, че на армейците им е все тая дали ще спечелят или ще загубят. От своя страна моряците дадоха 100 и повече процента и желаеха много повече победата. В мачът реално червените имаха не повече от 15-20 добри минути. В тях ЦСКА играха така, както червените фенове очакват да го прави и създадоха достатъчно положения дори и да обърнат мача, но този път късметът не беше с тях. Черно море удържа и изхвърли армейците от надпреварата.

Загубата и отпадането от турнирът за купата накара някои “обективни” анализатори да опитат да създадат напрежение в червения отбор, но реакцията на феновете определено ги изненада и не им позволи да разгърнат идеите си докрай. Приказките за “тревогата и притеснението” от играта на ЦСКА не доведоха до очаквания резултат. “Припомнянето” за “слабата игра” на ЦСКА, за нервността на треньора и някакви други такива също някак не сработи. Феновете на ЦСКА не подеха “инициативата” и реагираха неочаквано за “обективните”. По-голямата част от тях се обединиха около мнението, че е добре, че тази загуба е дошла в мач за купата, и че голямата цел за отбора е титлата. Естетвено имаше и някои, които уволняваха и пращаха играчи и треньор на терминал 2, но те реално не доведоха до резултатът, който “обективните” очакваха. Опитаха, но не се получи, а това определено ги разочарова… Ще трябва да мислят нещо друго.

Тежките мачове за ЦСКА тепърва предстоят. Без значение с каква игра армейците трябва да направят необходимото за да си ги вземат. Не за друго, а защото точки се дават за победа, а не за добра игра. С феновете зад гърбът си ще е значително по-лесно. Това анализаторите го знаят много добре и без съмнение ще продължат да опитват да създадат някаква интрига и ако може раздор между фенове и отбор.

Всеки отбор губи или завършва на равно. При всеки отбор има спад в играта и слаби мачове. В крайна сметка във футбола важни са точките… За добра игра дават точки само на момичетата на Раева.

Саша Илич и играчите трябва да направят необходимото след последния кръг да са поне с точка пред вторите. Реално това е важното и вярвам, че с феновете зад тях ще е много по-лесно и ще успеят. Пък нека докато празнуват 32-ра титла “обективните анализатори” да обясняват, че ЦСКА са играли слабо, нямало “блясък в играта” им, имали са късмет и всякакви такива глупости…

Фенове и играчи трябва да продължат да са заедно. Да не обръщат внимание на “обективните анализатори” и да продължат да вървят към целта си.

автор:

Симеон Димитров