Красива загуба или грозна победа…?

August 25, 2022

ЦСКА загуби от Базел след  добра игра. Като цяло армейците могат да са горди и доволни от представянето си в Европа. Отстраниха съперници, вдигнаха коефициента на отбора, играха като равен с равен с един от наистина добрите отбори на стария континент, но въпреки това отпаднаха.

Армейците със сигурност напускат надпреварата с високо вдигнати глави, но реално кой се интересува от това. Загубата си е загуба. Напоследък доста често “много обективните” анализатори обясняват как ЦСКА печели мачовете си, но пък не убеждава и не играе както трябва. Дори напоследък е модерно твърдението, че е далеч по-добре да играеш добре, отколкото да побеждаваш… Въобще покрай носителите на малтийския орден се появиха много разбирачи и анализатории, които се опитват да ни покажат всичко от доста по-различен ъгъл, но това е друга тема.. Истината е, че всеки фен предпочита отборът му да побеждава. Дори понякога да е с не толкова добра игра. Сигурен съм, че и всички, които обичат ЦСКА сега биха предпочели армейците да бяха играли като срещу Локо София, например, но да бяха победили, отколкото да отпаднат след добра игра… Винаги е по-добре грозната победа пед красивата загуба…

Това с добрата игра са глупостите на синьо-зелените анализатори, които се опитват да оправдаят поредната загуба в Европа на посредствените тимчета, които са в сянката на ЦСКА… Няма красива загуба!

За радост на всички, които не харесват армейците и са стскали всичко, което им попадне под ръка ЦСКА загуби от Базел и не успя за трета поредна година да влезе в европейските турнири през пзрадния вход… Не през задния както са свикнали в Делиормана…

Неудачниците, стотинкаджиите и всички останали, които искаха ЦСКА да не се класира за трета поредна година в групите на европейски турнир са си отдъхнали и тази вечер ще пазнуват. А утре най-вероятно с приповдигнато настроение ще започнат с нови критики за червените.

ЦСКА игра добре срещу топ отбор от Европа и загуби. Това боли. Загубата боли. На никой, който обича отбора не му е приятни, защото  феновете на ЦСКА са свикнали армейците да побеждават… Дори и такива отбори. От друга гледна точка в играта на червените се видяха много добри неща и е ясно, че се гради един силен отбор. Този  ЦСКА тепърва ще побеждава, а играчи като Християн Петров ще радват всички.

ЦСКА игра добре и загуби… Днес явно не беше деня на армейците. Аз лично предпочитам не толкова добра игра и победа, но това е лична гледна точка… Продължаваме напред и всички зад отбора. ЦСКА отпадна на прага на групите, но в никакъв случай не се представи зле и тази година излиза от Европа с високо вдигната глава. Армейците в момента може да тъгуват, но не трябва да се срамуват.

От тук натаък предстоят мачовете за първенството. Видя се, че ЦСКА има добър отбор и всички, които обичат армейците  трябва да са зад него. защото той тепърва ще радва всички.

автор:

Симеон Димитров