Костадинов стигна до велико прозрение

November 18, 2020

Вицето в БФС стигна до велико прозрение. Той е на мнение, че трябва да се направи нещо, за да тръгне националния отбор нагоре…

Господин Костадинов, от много отдавна трябва да се направи нещо за националния отбор и българският футбол като цяло. На всички е ясно, че представителният ни отбор по футбол е зациклил здраво. И това не е от вчера или от днес. Това за съжаление е откакто вие и тези около вас поеха кормилото на родната футболна централа.

Все пак е добре, че малко повече от десетилетие по-късно на някой му светна лампичката. Лошото е, че отново не се вижда проблема, а се говорят някакви празни приказки.

Прекалено многото чужденци, които играят в клубните отбори не са проблема. И в Англия например играят много чужденци в клубните отбори, но никой не ги бие като тъпан. В България проблема е друг… Или по-точно проблемите… Като се започне с изпълкома, мине се през всички комисии и се стигне до управляващите БФС.

Някой във футболния съюз замислял ли се е защо младежите играят добре, бият и често са на крачка от класиране? Защо при младежите се получава, а големите успяват да загубят от всеки? Явно връзката между големите и малките някъде се къса. И за това не са виновни футболните клубове… Всъщност някои са виновни, но това е друга тема.

Прав е вицето Костадинов, че нещо трябва да се направи. С тото, далавери и празни приказки не става.

Първото нещо, което трябва да се направи е изпълкома, СТК и всички шефове и вицета в БФС да се мхат по най-бързия начин и повече да не се мяркат в централата. Това е добро начало. Втората стъпка е на тяхно място да дойдат хора, на които им пука за родния футбол. А като се спре с тотото и далаверите нещата ще тръгнат нагоре.

Така погледнато изглежда лесно… Остава да се случи.

автор:

Симеон Димитров