Кой спря феновете на стадиона и създаде този хаус? Михайлов или УЕФА

November 18, 2023

Версията на всички в БФС за липсата на фенове на стадиона е разпоредба на УЕФА. През последните години всички в родния съюз непрекъснато казват УЕФА каза това, УЕФА каза онова, а ние нямаме вина и просто изпълняваме разпоредбите. Впоследствие се оказва, че нещата не са точно така, но вече всичко е свършило.

Заради всичко това сега е редно да се запитаме кой точно реши на националния стадион да няма фенове… Или по-точно фенове на българския национален отбор, защото видяхме, че все пак има такива на унгарците.

Всички от футболния съюз като папагали повтаряха, че УЕФА е взела решение мачът България-Унгария да се играе пред празни трибуни на базата на някаква препоръка от СДВР. От СДВР пък казаха, че никога не са казвали, че препоръчват мачът да се играе пред празни трибуни и няма никакво писмо за пред УЕФА. Всички, които провериха се убедиха, че наистина СДВР не са препоръчвали подобно нещо. Сега логичния въпрос е УЕФА действително ли са взели решението мачът да се играе пред празни трибуни или това е направено от някой в БФС…

Всъщност Борислав Михайлов е председател на футболната комисия на УЕФА… Това честно казано е води до въпроса възможно ли е господин “моралния” президент сам да е решил на “Васил Лески” да няма фенове?

Като председател на въпросната футболна комисия в УЕФА част от задълженията на Михайлов са да прави препоръки за националните отбори и казуси с клубовете… Това погледнато отстрани би могло да означава, че Михайлов е направил препоръка на себе си на мачът България-Унгария да няма фенове и логично си я е приел… С две думи Михайлов предлага нещо на себе си и логично си го приема. “Моралния” президент на футболния съюз има правомощията да направи подобен абсурден ход и след това да каже пред хората, че УЕФА го е решила.

Дали Михайлов си е направил препоръка сам на себе си за затваряне на трибуните на националния стадион за фенове знае само той. Няма как да се каже, че е така. Отстрани погледнато обаче изглежда, че въпросната препоръка е нещо като писмото от СДВР.

Въпросът дали Михайлов или УЕФА затвориха стадиона за фенове и с това направиха така, че да се случи всичко това в София във вечерта на мача най-вероятно ще излезе наяве.

Всеки, който е запознат с действията на тези от БФС в последните годин сам за себе си знае истината…

Някой ден ще се разбере и тогава тези от модерната база в Бояна ще трябва да понесат цялата отговорност… Всички до един! Вярвам, че ще се случи.

автор:

Симеон Димитров