Кой всъщност избира новия треньор на ЦСКА ?

October 28, 2020

Сагата с треньорът на ЦСКА стана голяма. Първо треньор щеше да е Загорчич. После се разбра, че феновете не го искали… Искали Стойчо. Да, ама Стойчо иска заплата като тази на Юрген Клоп. Като се имат предвид постиженията му с ЦСКА като треньор… Моментално отпада.

След това започнаха да се въртят имената на “обичайните заподозрени”. Това честно казано не мога да го разбера. Защо гониш някой треньор и година след това го взимаш отново…? Няма никаква логика в това, но това си е само мое мнение. Глупаво е да правиш един и същ избор и да очакваш различни резултати.

Вместо да се “въртят” едни и същи треньори през няколко месеца и да се държи ЦСКА над водата много по-добре е да се остави един треньор за година-две, да сглоби неговия отбор и да го видим какво ще направи. Ако се издъни резултатът ще е същият като да се сменят едни и същи треньори през месец-два… Нищо.

Стамен Белчев беше сменен по-малко от 20 мача начело на ЦСКА защото не може да “бие” в първенството… Да, но пък погледнато от друга гледна точка вкара армейците в групите на Лига Европа… От друга страна при малко по-нормални обстоятелства Белчев щеше да има поне три победи повече в първенството…

Белчев приключи с ЦСКА. Ред е на следващия.

Фаворитът на феновете поиска много левове за заплата и огромна неустойка. От ЦСКА естествено му отказаха на момента. На “Армията” вече са сърбали попарата на Стойчо с неустойките.

След това се започнаха едни… Феновете искали тези и не одобрявали онези… Днес пък излезе информация, че шефовете на ЦСКА се консултирали с феновете за евнтуален нов треньор… Ами ръководството да започне да се консултира с феновете и за селекцията. Защо въобще се дават заплати на разни скаути като има толкова “знаещи и можещи” фенове?

Феновете не трябва ли да са на стадиона на всеки мач и да подкрепят отбора?

Феновете не би трябвало да избират треньор и да правят селекция. Сините от крайния квартал и жълтите от Пловдив опитаха нещо подобно и всички видяхме какво стана.

В интерес на истината и според мен Загорчич и Кое не са за треньори на ЦСКА. От Загорчич ще видим нещо подобнно на това от Иешчич, а от Кое въобще не се знае дали ще видим нещо. В най-добрия случай ще е като маестрото… Нищо повече.

Който и да е треньорът трябва да го избере ръководството на ЦСКА, а феновете да са на стадиона и да подкрепят отборът. Така стоят нещата. Така пирамидата е правилно обърната: Шефове, отбор, фенове. Когато пирамидата е обърната на обратно рано или късно всичко се обърква.

В момента ЦСКА разполага с най-силните футболисти в тото лигата. Ако спрат да се въртят едни и същи треньори армейците ще попаднат и на най-добрия треньор.

След това предизвикателството ще е феновете да не го изгонят след месец-два.