Кое точно е цинизъм ?

March 21, 2020

 Директорът на „моралния стожер“ в българският футбол зяви, че е висша форма на цинизъм футболните клубове да искат компенсации от БФС и държавата. След това  цитира надълго и нашироко какво се случвало из добрата стара Европа и отваря дума за морал.

 А, докато е гледал къде в Европа какво се случва, случайно да е видял в някоя страна да има частен клуб, който ползва държавни съоръжения, без да плаща нищо за това? В някоя страна случайно да има частен клуб, на който държавата да му плаща местните данъци  и такси за използваните от отбора стадион и база за тренировки? Или пък някъде да има частен отбор, който е на ръба на фалита и да попита премиера на съответната държава какво смята да направи за въпросния отбор ?

 Излиза, че според сините „моралисти“  да не плащат данъци, да им се дава от държавата  е нормално, морално и в реда на нещата. Но пък ако случайно го поиска някой друг е цинизъм.

 Щом сините, които определят морала го казват, значи е така. Преди години протестираха срещу мутрите гордо носещи „ВИС-2“ на екипите си. Обявяваха се  срещу ДС , а в същото време техния клуб беше пълен с такива. Сега казват, че е цинично държавата да дава на частни клубове. Кои сме ние да спорим с тези, които определят морала?

В крайна сметка са прави. Ако държавата започне да дава на всички къде ще му излезе края? Ако например тотото реши да се рекламира чрез всички отбори от  родната тото лига ще трябва да раздели тези 1-1,5 милиона на месец между всички отбори, а това е направо  недопустимо. Висша форма на цинизъм. За държавния син отбор какво ще остане?

 Цинично е държавата да дава пари на всички клубове. Сините „моралисти“ преглътнаха факта, че през последните години освен тях държавата си има и други любимци, на които им се правят трибуни, реверанси и т.н. , но пък това вече… Все пак трябва да е ясно,че  отбора на всички власти е този на Герена… Тази държава си е на сините и на новите любимци. Те определят морала и казват кое е цинично.

автор:

НЕ-СПОРТ