Кога родните спортни канали ще вземат пример от западните си колеги?

March 15, 2020

 Тъкмо дългата зимна пауза свърши и отново започнахме да се радваме на футбол, и… Футболът  пак спря. Лошото е, че този път не се знае до кога. Месец, два… Прекъсва се първенството и чакаме следващото?

 Плъзналият из целия свят вирус COVID19 спря фитбола и спорта като цяло в цяла Европа… И не само. На никой не му е  приятно и никой не е доволен от това,но за съжаление  ще седим и ще чакаме нещата да отминат. Футболът спира, сериалите остават… Тъпо е, но какво да се прави?

 Всъщност има едни, които са доволни. Шефа на един отбор от покрайнините на София скоро си пожела това да се случи, за да спрат да се излагат… Поне има и доволни от тази ситуация…

 В цялата тази ситуация, обаче има едно нещо, което леко се  прокрадва тук-там из социалните мрежи, но никой от тези, които трябва да го направят  не обелва и дума. Нищо по тази тема.

 Голяма част от българите плащат такси за да гледат спортни канали. Няма да се опитвам да отгатвам или цитирам колко българи плащат да гледат спорт, но според мен те са седемцифрено число. И плащат на двата спортни канала по 8 лв. на месец. А, като прибавим и таксата за втори телевизор, защото  тези, които плащат за тази „екстра“ са доста… Не за друго, а  заради факта, че жените имат удивителната способност като започне мача да решат да пускат прахосмукачка, да чистят прах и с две думи да не спират да се въртят пред телевизора… Та втория телевизор е важен. Тогава 16-те лева на месец стават повече. Ако получаваш това, за което плащаш добре, но иначе…

 В доста страни тези такси са спрени. В България едните обявиха, че ги пускат безплатно, но само за абонатите на мобилната телевизия. Другите не обелват дума за това. Реално сега се плаща за да се гледат мачове от миналата година. Ако трябва да перефразирам един израз от култов български филм от миналото. До кога ще ни цакат с топла бира? Сега е момента собственика на тези спортни канали да покаже, че държи на абонатите си, а операторите дапоследват примера на западните си колеги. В противен случай абонатите могат да покажат „любовта“ си.

 Нека не забравяме, че един спортен вестник точно заради тази  „любов“ спря да съществува. А какво ще стане ако всички спортни фенове се откажат от услугите на алчните?  

 Хората в България са показали, че могат да бъдат много търпеливи. Издържаха с малко мрънкане непрестанното вдигане на таксите на спортните канали и продължиха да си ги плащат, но са доказали и друго. Трудно се вдигат, но  ако евнтуално го направят и  решат да прецакат някого ще  го направят.

Автор:

Симеон Димитров