Когато си измислен хегемон

July 16, 2021

Ден преди мача за суперкупата на България “фирмата организира посещение на финала” за “верните фенове” на проекта… Безплатно… С осигурен транспорт и хапване на любимите на “феновете” на проекта кремвирши. Ако някой работник доведе роднина или приятел ще получи кремвирши и за вкъщи. Записването в “отдел Секретиата” не е задължително, но за работещите във фирмата е желателно… Ще е срамно за “хегемона” на стадиона да са само двамата на щат със знамето.

Ами, “уважаеми колеги” записвайте се. Доведете и роднини и приятели да не се излага шефа.

Всеки нормален отбор, който е 10 пъти поред шампион би имал доста фенове… Така е по принцип. Това, обаче не се отнася за проекта от Делиормана. Измислените хегемони са далеч от нормален отбор. Те са просто един проект на едни комплексирани хора, които се опитват да са нещо повече. За тяхна жалост обаче не им се получава. Според техните медии те са страхотен отбор и едва ли не чудото на родния футбол, което всеки подкрепя, но всъщност всички знаем какво точно са и виждаме как стават шампиони година след година… И разбира се каква фенска подкрепа имат.

“Шефа” може да си купи всичко, но не момже да си купи любовта на феновете. Утре на стадион “Васил Левски” ще се види разликата между феновете, които обичат отборът си и колегите, които просто трябва да отидат на някакъв мач, който не ги интересува.

Ще се види и разликата между измисления и истинския гранд.

НЕ-СПОРТ