Кирил Динчев ще трябва много да се потруди

July 30, 2021

ЦСКА отиде в Латвия и направи това, което се очакваше, а именно да продължи. В този мач това беше най-важното… Независимо по какъв начин класиране напред. Смело мога да кажа, че в този мач армейците надскочиха себе си и заслужено трябва да са щастливи и да празнуват. Не защото Лиепая е някакъв страхотен отбор… Нищо такова… Дори напротив. По-скоро защото всички дадоха максимума от себе си за да успеят да завършат мача и да излязат крайни победители.

Още в мача за Суперкупата на България се видя, че нещо в кондицията на отбора куца. След мача с латвииците това е сигурно. ЦСКА е зле кондиционно… Много зле. Цяло чудо е, че армейците завършиха мача и истински късмет, че схващането на Кайседо дойде след като изпълни дузпата. Всички видяха как нападателят на ЦСКА дори не можа да се зарадва на вкараната от него дузпа защото получи контузия. Нямам представа каква точно подготовка е водил Караско, но не е нормално след два изиграни мача в сгъстен цикъл футболистите трудно да се движат по терена. Миналата година ЦСКА игра в цикъл четвъртък-неделя поне три месеца и такова нещо не се видя в нито един момент. През цялото време армейците бяха перфектно подготвени. И тук изниква логичния въпрос. Защо беше сменен Кирил Динчев с този Пабло Караско? Пенев сигурно има някакво логично за него обяснение, но сигурно няма да го чуем.

Видя се, че Динчев върши страхотна работа. Докато той подготвяше отбора червените футболисти никога не са изглеждали по този нелеп начин. Със сигурност Динчев го чака много работа докато нормализира положението. Добре е, че следващите два мача на ЦСКА в тото лигата са отложени и ще има някакво време за работа… Всъщност е добре и за футболистите, защото ако в неделя имаше мач се съмнявам, че много от тях щяха да го завършат. Лошото е, че мача с Осиек е следващия четвъртък, а хърватите не са като туристите от Латвия. Ако армейците изглеждат по същия начин ще загубят катастрофално.

Откакто започна като кондиционен треньор Динчев показа, че може и знае как. Този път задачата ще му е доста по-трудна от друг път, но вярвам, че може и ще го направи. Вярвам и, че срещу Осиек армейците ще изглеждат по коренно различен начин, а след двата мача празнуващите футболисти ще са червените… Младенов и Динчев не са магьосници да направят чудо и червените да заиграят страхотен футбол, но ще свършат необходимото ЦСКА да играе и срещу съперникът, който ще се падне в понеделник на жребия… Убеден съм в това.

Успех!

автор:

Симеон Димитров