Камбуров отново си повярва, че е номер едно

December 3, 2020

Нападателя на отбора на спонсора спечели приза играч на месец октовмри и отново си повярва, че е номер едно. Нападателят заяви, че щом получава тази награда, значи се е представил добре в мачовете, в които е играл… А, това пък означавало, че ще продължи да играе и да преследва рекорда на Петър Жеков… Не виждал причина да се отказва щом вкарвал по 15-20 гола на сезон. Малката подробност господин Камбуров е, че 85% от головете са ви от дузпи… Нищо друго.

Ако можеше да се залага бих заложил всичко на това, че Камбура ще бие рекорда на Жеков. Отборът, в който играе в момента много иска да се сравнява с ЦСКА. Комплексите в тото трупата спрямо ЦСКА са огромни и точно поради тази причина ще броят головете на Камбуров.

До края на първенството има още доста мачове и “топ нападателя” ще има възможността да изпълни достатъчно дузпи, с които да подобри рекорда на Жеката… Но какво от това? Никога няма да бъде по-добрия нападател.

Досега в кариерата си Камбуров показа не веднъж, че не е лош нападател за средняшки и слаби отбори. Пробва при “големите”, но не му се получи. В ЦСКА за около година и половина успя да вкара три гола. Същото е с националния отбор. За 15 мача с националите бъдещия рекордьор не успя да отбележи нито веднъж. При малките за него е различно. Единственото, с което може да се похвали Камбуров е една титла и една суперкупа със смърфовете.

Срещу него е Петър Жеков. Печелил “Златна обувка”, “Сребърна обувка” и “Бронзова обувка” за голмайстор на Европа. С ЦСКА за КЕШ бележи 7 гола в 14 мача. За националния ни отбор в 44 мача отбелязва 25 попадения… Вълшебния стрелец, както го наричат феновете, е в топ 100 на най-добрите реализатори в историята на футбола.

Днес Камбуров попита защо да се отказва като вкарва толкова много?

Ами, защото все повече заприличва на един бивш голмайстор на един отбор от Бистрица, който фалира. Ако има поне малко себеуважение Камбура ще спре веднага… Иначе, най-вероятно ще му свирят достатъчно дузпи, за да подобри рекорда, но това няма да го направи по-добър нападател от Жеков.

Истината е, че Камбуров не е и никога няма да бъде по-добър от Петър Жеков. Подобни сравнения дори е глупаво да се правят. Жеков е нападател от световна класа, а Камбуров…

Тези с комплексите ще го добутат до рекорд… Рекорд, от който всеки уважаващ себе си нападател би се срамувал…

Но пък… Различни хора, различни идеали.

автор:

Симеон Димитров