Как сините взеха лиценз като не плащат дори заплати на футболистите си

Как сините взеха лиценз като не плащат дори заплати на футболистите си post thumbnail image

На сините от София отново ще им се наложи да свиват бюджета си. Финансовото състояние на отборът от Подуяне продължава да не е никак добро… Даже направо си е катастрофално. През зимата закъсалите вековници продадоха Робърта и Паулиньо, бюджетът за заплати бе свит, но това явно се е оказа недостатъчно, защото клубът продължава да изпитва затруднения да ги покрива. Последните месеци сините футболисти играят за здраве без да получават заплати. Тези дни стана ясно, че почти всички чуждестранни играчи са пуснали официални писма до УЕФА, в които сигнализират, че имат да получават по три заплати.

Шефовете на отборът от Подуяне чакат да пристигне първия транш от продажбата на Робърта, за да дадат по някой лев на футболистите си и на другите, на които дължат, но като се има предвид, че закъсалите столетници дължат пари и на вече бивши играчи и треньори, на НАП, на служители, и на кой ли още не се чудя кой по напред… Все пак сините не са продали Робърта за 8-9 цифрена сума…

В този ред на мисли се чудя как точно сините взеха лиценз? Като се има предвид, че дължат пари на кой ли не, а навсякъде се казва, че задълженията им нарастват дали тези от лицензионната комисия са спазили правилата…? Или са пропуснали това-онова, за да може любимците на всички власти да вземат лиценз? За много по-малко от тях други отбори не са получавали лиценз, а тези от комисията тогава казваха, че такива са правилата и, че “след като някой не си плаща задълженията, то не получава лиценз”… От данъците не може да се избяга и изключения не се правят за никого… Така поне казваха преди.

Изхождайки от това сега се чудя… Сините уж плащат, но пък се оказва, че задълженията иим нарастват… Дали наистина плащат или…? Оставам с усещането, че за един отбор се правят огромни компромиси и изключения… А може пък както за много други неща само да имам усещане за това, а всъщност да не е така.

Преди години тези от БФС и лицензионната комисия казаха, че отборите трябва да отговарят на определени изисквания за лиценз. Ако играят в евротурнирите всичко се гледа много строго, но пък ако не участват там могат да се направят изключения… Дали това не е поредното изключение…?

В крайна сметка всички, които имат да взимат от сините тръпнат в очакване на първият транш от парите за трансфера на Робърта… Може и да получат нещо… Ако не, ще чакат някой от другите траншове.

Другите продължаваме да сме с усещане за изключение. Или компромис.

автор:

Симеон Димитров

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post

БФС избра трньор на националитеБФС избра трньор на националите

Вече официално родните национали по футбол си имат нов треньор. Изпълкома на БФС избра Ясен Петров. Според тях пловдивският Джанини както наричат Петров е направил сериозна кариера в китайските отбори

Жребият за купата беше изтегленЖребият за купата беше изтеглен

Малко след като ЦСКА се разправи с отборът от Подуяне беше изтеглен зребият 1/8 финалите за купата на България. Армейците ще премерят сили с Черно море… Или по-скоро обратното. Осминафиналите