Какво точно се случи?

February 16, 2021

Последните години ЦСКА се превърна в единствения конкурент на проекта в тото лигата и това естествено не се хареса на някои хора, които не обичат конкуренцията. С идването си в ЦСКА Гриша Ганчев се превърна в постоянно главоболие за тези, които мразят армейците и за предателите, които заради собствените си интереси се обърнаха срещу червените.

Откакто червените се завърнаха в “А” групата опитите на някои хора да ги върне там, от където тръгнаха година преди това бяха много. Доста се постараха, но не успяваха… До този момент.

И сега какво се случи? ЦСКА отново бе предаден… И отново бе предаден от “свои”.

В момента, в който армейците изградиха шампионски отбор, който е по-силен от всички останали в тото лигата и реално има шанс да свали проекта от измисленият му връх трябваше да се действа решително срещу врага на “националната кауза”… И този път се получи.

Едни “армейци” излязоха с някакви неща, които много ми приличат на писанията и говоренето на един шеф на “отбор”, който нито има фенове, нито, стадион, нито нищо… Същите тези в писанието си правят разни сметки колко милиони е взел ЦСКА от трансфери и Европа и обясняват как едва ли не армейците подаряват титлата на проекта и тази година. Правейки тези сметки, обаче или забравят или въобще не стига до главите им подробността с разходите… Лесно е да кажеш през последните години ЦСКА взе много милиони от трансфери. Да, но и не даде малко. Ремонтът на Панчарево не е без пари, емблемата не беше без пари, наемът за “Армията” не е малък, заплатите на футболистите и всички други разходи също не са малки.

Без да съм икономист или счетоводител знам, че между оборот и печалба има разлика. Печалбата не всеки път е голяма, освен ако не работиш по обществени поръчки… А, за титлата… За каква титла тази година въобще става въпрос? Май тези, които са писали декарацията не помнят или удобно забравят първия полусезон в колко мача проекта беше добутан до точка или три…? А какво ще кажат за старта на футболната пролет? ЦСКА играе в преспите, а съперникът на проекта остава с 10 души рано-рано. При определени условия и ако евентуално се случи някакво чудо и има феърплей ЦСКА със сигурност ще е шампион, но пък последните години са показали, че феърплей и тото лига са антоними, така че…

Армейците никога до този момент не са имали собственик като Гриша Ганчев. Собственик, който иска много силен ЦСКА. През последните пет години с Гриша Ганчев ЦСКА върви само нагоре и това естествено не се харесва на определени хора. Трансферите са част от играта, а факта, че голяма част от футболистите имат около и над 50 мача говори, че не се правят на всяка цена. Само да припомня, че при предишните собственици водещите играчи рядко изиграваха над 20 мача преди да ги трансферират, а сега не са рядкост тези със 100 и отгоре мача…

Ако Гриша Ганчев наистина се оттегли от ЦСКА бъдещето за червените е ясно. Няма нужда да притежаваш гадателски способности за да го предвидиш. Армейците ще доиграят сезона без проблеми. Лятото ще трябва да се прави нов отбор предимно от юноши, защото ще трябва всички да бъдат продадени и няма да има левове. Следващите години червените ще са нещо като тези от Подуяне или пловдивските канарчета. Може и да се намери някой, който да каже, че ще прави шампионски отбор, но реално той ще е нещо като “титаните”. Тези, които искат ЦСКА да го няма ще продължат “работата” си и в крайна сметка армейците ще стигнат там, където бяха преди пет години… Разликата е, че този път червените няма да имат дългове и най-веротно може и да няма щастливия край отпреди петилетка…

Имам чувството, че тези, които направиха всичко са наясно с това какво ще последва. За “мотивите” и “стимулите” мога само да предполагам, но пък в крайна сметка… “Различни хора, различни идеали”. Явно срещу правилния “стимул” някои хора са готови на всичко.

Аз лично се надявам Гриша Ганчев да рамисли и да се върне начело на червените. За доброто на ЦСКА.

автор:

Симеон Димитров