Какво точно беше това на националния стадион? Генерална репетиция, експериментален мач или тото ?

February 26, 2020

 Днес България загуби с 1-0 от Беларус в контрола играна на националния стадион. Това, че националите загубиха напоследък не е новина. Напоследък родния национален отбор пада доста често и новината ще е ако бие, но не това е важно днес. В интерес на истината нашите момчета не играха толкова лошо. Създадоха доста добри положения, но не успяха да ги вкарат.

 Тези дни много специалисти ще направят анализ на това как са играли националите. Затова аз няма да се опитвам да правя някакви задълбочени анализи на играта.

  На мен ми е любопитно нещо друго. Нали тази контрола беше генерална репетиция за баражите за Евро 2020 в края на март? Поне така казваха и тези от БФС и бате Гошо-треньорчето. Откакто господин треньорчето застъпи слушам за тази прословута „генерална репетиция“.

 Хубаво е това, което са го били намислили тези от БФС и чичо Гошо, но това, което се получи  беше… От генерална репетиция се превърна в експериментален мач… Или тото?

  Нямаше нито един футболист от проекта на човека от Разград, а  от Левски- един… Хайде за зелените донякъде е оправдано( ама не съвсем),  но за тези от Герена… БФС  не знаят от ония ден, че разградчани ще играят мач за лига Европа в четвъртък. А за примадоните от Герена? Те просто не смятат за нужно да се морят в някакаква безсмислена контрола.

 Изведнъж „генералната репетиция“ се превърна в експериментален мач. Ами ащо тогава беше нужна тази „репетиция“?… Коефициент? Май националния отбор взима пример от един „готин“ шеф ,на  който отбора му обича да прави тото мачове… ? Просто питам.

 Защо тези във футболния съюз не направиха мача другата седмица или на някоя дата, на която сини и зелени щяха да играят? Тогава евентуално можеше наистина  да е генерална репетиция.

  Отговора е лесен. Защото няма такава дата.  „Звездите“ в синьо и зелено така или иначе нямаше да играят в „безмислен“ мач на националния. Те са „големи“…

  Според мен националния няма нужда от Вандерсонов,  Марселиньов и другите бразилчета с български паспорт, както и част от сините национали, но това е мое мнение. Мнението на Гошо-треньорчето и тези, които го „съветват“  е друго…

 Мисля си,че е време за треньор на националния отбор да се назначи някой, който може да стои изправен… Време е  всички в БФС да спрат да вървят по свирката на един, който е наясно с абсолютно всичко…Тогава нещата може и да се получат.

 Националите няма да играят тото мачове. Може даже да започнат  и да бият…

 Едва ли ще стане скоро , но….  

Автор:

Симеон Димитров