Каквото и да опитват тези от Разград в неделя “Армията” ще е пълна

April 25, 2023

Всяка година едно и също. Идва важен мач и се започва с опитите за вкарване на напрежение в червения лагер. Всеки път едно и също и всеки път всичко идва от едно и също място и говорят едни и същи хора. Знайни и незнайни анализатори, футболни капацитети и така наречени легенди започват да обясняват колко тежко е положението в ЦСКА. Накрая обикновенно всички стигат до “прозрението”, че ситуацията при армейците е тежка, така повече не може да се работи и е необходима спешна промяна…

Този път “хита” е колко зле играе ЦСКА. Всички “обективни” медии и анализатори не спират да обясняват колко лоша е играта на армейците. Вярно е, че ЦСКА не играе извънземен футбол, но е вярно, и че играта на червените е печеливша. Вярно е, и че за разлика от вторите армейците нямат опцията “помощ от рефер”, която в доста случаи е много полезна за преследвачите на червените. С лошата си игра и без допълнителни жокери армейците са първи на две точки пред Лудогорец и на 19 пред тези, които играят страхотен и правилен футбол… И всичко това въпреки очевидното нежелание на някои това да е така. Саша Илич дойде, видя и бързо се ориентира, че за да печели отборът му трябва да играе прагматичен футбол. Не винаги красив, но в повечето случаи печеливш… Така се играе срещу 14 + тези от ВАР стаичката…

В интерес на истината и вторите в класирането не играят кой знае какво, но за тях никой не говори и не смее да го прави. Никой от “обективните” анализатори не обелва и дума за играта на “хегемоните” при победата срещу последния Спартак ВН. Ниикой не казва нищо за победата срещу Черно Море и как беше постигната тя. Никой не обелва и дума как точно дойде победата срещу Локомотив София. Никой от “обективните” анализатори не коментира и останалите мачове, които “хегемоните” спечелиха по доста спорен начин или виковете “мафия”, с които проекта от Разград беше изпратен на не един и два стадиона. Никой не коментира и “помощ от рефер”, което явно е любимият жокер на проекта от Делиормана.

Целта на всичко това е ясна. Освен да се създаде някакво напрежение в ЦСКА ако може по някакъв начин и феновете да се разубедят и отдръпнат. “Проектантите” обаче забравят едно много важно нещо. Феновете на ЦСКА не отиват на стадиона заради торбичка с кремвирши, а защото обичат отборът си. А, когато обичаш нещата са различни. Разградчани трябва да са сигурни, че въпреки напъните им в неделя “Армията” ще е пълна и ще подкрепя армейците по начин, който “хегемоните” не са виждали… Колкото и пъти да ги правят шампиони няма и да видят.

Феновете ще напълнят стадиона и ще подкрепят ЦСКА така, както само те могат. Ще го направят защото обичат ЦСКА и вярват, че Саша Илич и играчите ще ги зарадват.

Каквото и да се говори на Саша Илич до този момент му се получава. Коментарите на “обективните” в стил “шефът каза, ние написахме” нямат никакво значение. На всички е ясно, че тези, които са в сянката на ЦСКА ще продължат да правят подобни неща защото знаят, че единствения им вариант е битката да е извън терена… А, и те така са научени и друг начин не знаят.

автор:

Симеон Димитров

.