Какви са наказанията на БФС за ЦСКА и за другите отбори

хореография сектор Г
December 22, 2021

След последния мач за годината БФС отново одруса здраво ЦСКА. ДК наказа армейците с глоба в размер на 40 800 лева и един мач без публика. Глобата за всички димки, хореография, обиди към БФС и всичко останало са 10 800 лв., но явно на тези в ДК са им се видяли малко и са решили да добавят и едни 30 000 заради това, че армейците са наказани за трети път с лишаване от домакинство. Може и да бъркам, но си мисля, че до този момент няма наказан отбор в България с толкова пари точно по тази точка. Ако тези от ДК към БФС спазваха толкова стриктно правилника до този момент един отбор известен с многобройните си изцепки и вандалщини по трибуните щеше да дължи на футболния съюз седем цифрена сума… Преди около два месеца феновете на същия този  отбор в два поредни мача изстрелваха ракети, които падаха по терена или в трибуните. Ракетата, която падна в трибуните до дете, което беше на мач никой не пожела да я види. Проблемът за този отбор дойде следващия мач. Тогава изстреляната ракета падна на крачка от главния рефер. Тогава този отбор беше наказан с лишаване от домакинство и глоба от 4000 лева. Малко след това тези от ДК си промениха мнението и промениха лишаването от домакинство със забрана за игра пред публика… На пръв поглед незначителна промяна на наказанието, но всъщност това не дава възможност отборът да се наказва с петцифрена сума и спестява на този отбор и феновете му, които уж му събират пари една значителна сума…

Преди малко повече от месец феновете на смърфовете предизвикаха бой на трибуните. Армейците моментално бяха наказани с два мача без публика и 15 300 лева глоба. Само за сравнение за същото нещо кръг преди това Локо София бяха наказани с 6300 лв, а за наказание без публика или лишаване от домакинство дума не може да става.

Общо взето почти всички отбори в “А” група си заслужиха някакви наказания от ДК, но поради някаква причина или не ги получиха или те бяха минимални. За сметка на това за идентични деяния ЦСКА беше наказван с цялата строгост на правилника на БФС, че и отгоре… Със Стойчо Младенов начело има шанс ЦСКА да стане шампион и заради това трябва да се вземат всички мерки. На терена и извън него.

Всички помним каква истерия се разрази преди няколко години след като Каранга направи жеста с отряязване на глава след един гол. “Обективните” се надпреварваха да обясняват колко неспортменско, не морално, неетично и какво ли още не е това. Тогава почти цяла седмица медиите ни занимаваха с жеста на Каранга. Накрая по видеозапис тези от БФС наказаха Каранга за няколко мача.

По време на мача за Суперкупата халфът на делиорманци Алекс Сантана направи същия жест с рязане на глава. Съдията  и тези от ДК “не видяха” и оставиха този жест без последствие. За разлика от преди тогава “честните и обективни” не споменаха нищо за това. Най-общо казано половината не смееха да споменават темата, а другите не искаха… Не се пише и говори срещу този, който ти дава хляба, че може да се озовеш в БНТ…. Например. В последния мач за годината играчи на отборът от Разград провокираха непрекъснато червената публика. Космонавта от Италия показваше някакви жестове и говореше някакви неща, а Пластун директно си показа среден пръст, но пък се оказа, че никой-нищо не е чул и видял и следователно никой никого наказва… Грозното в случая е, че точно в тази част на сектора има доста деца, които са на мач и точно такива изречения пред деца не са много уместни. Но пък от друга гледна точка, когато си първия космонавт на Разград явно няма проблем… Поведението на псевдозвездите от Разград, които бяха в ложите пък въобще няма да го коментирам. То всъщност наказание за футболист на разградчани е нещо немислимо.. Ако случайно се случи някой като Железов впоследствие си признава “грешката” и наказанието за футболиста на шефа отпада… И това сме го виждали.

Примерите са много, а поради някаква причина ЦСКА винаги е наказван най-сурово от всички отбори в родната “А” група. В повечето случаи наказанията на червените са двойни на другите отбори за идентични неща. Случайно? Не мисля. Това разбира се не е някаква новина.  Отношението и двойния аршин на БФС към ЦСКА последните години го виждат всички. На терена и извън него.

С това наказание тези от БФС за пореден път показаха, че ЦСКА освен на терена ще ги режат и по всякакъв друг възможен начин… Медии, комисии… Всичко… Общо взето наказанията за ЦСКА от ДК са нещо като картоните, които реферите дават на червените играчи по време на мач. Или реферските аванти за отборите срещу армейците… Колкото повече, толкова повече…

Докато това БФС и този Изпълком командват българския футбол, и докато един член на въпросният Изпълком си мисли, че всичко в родния футбол започва и свършва с неговия проект ще е така.

автор:

Симеон Димитров