Каква поредна футболна драма

November 14, 2023

Тези от БФС доскоро не знаеха кой им иска оставките. Сега, като разбраха  нямат  никакво желание да се срещат с тези, които я искат. В  момента Михайлов, Лечков и компания действат на принципа “ако не споменаваме някой проблем значи той не съществува”… В конкретния случай се получава “ако няма фенове на стадиона, които да ни искат оставките, значи никой не ги иска”. Заради всичко това тези от БФС правят и невъзможното евроквалификацията с Унгария да не се играе на стадион “Васил Левски”. Според мен Гонзо, Лечков, Михайлов и всички около тях малко се прецакаха и не прецениха правилно нещата… На евроквалификацията България-Унгария на стадион “Васил Левски” щеше да има не повече 2-3 хиляди, които да протестират. Не за друго, а защото призивите в социалните мрежи е едно, а реалността е съвсем друга. Феновете на стадиона щяха да повикат малко “оставка” и реално резултатът щеше да е същия като виковете “оставка” в 18-тата минута на всеки мач от “А” група… Като се има предвид и заявката на унгарците, че ще са около 3000 виковете “оставка” можеше и да не се чуят токова добре и тези от БФС отново да заявят, че никой не им иска оставките.  Това пък означава, че всичко щеше да си е както до този момент… С изключение на приходите в БФС от глобени фенове заради нецензурни и обидни скандирания.

Да, но явно капацитета на тези в Бояна не е много голям, а и съветниците им не са много интелигентни и тези хора си вкараха красив и ефектен автогол. Създавайки поредната футболна драма направиха така, че и тези, които отдавна се бяха отказали от всичко да “скочат” срещу тях и да ги призоват да се махат… Май тези в БФС до този момент не бяха разбрали, че единствения вариант да накараш някой нашенец да направи нещо което не желае е да му го забраниш. Явно около Михайлов, Лечков, Гонзо и останите няма някой, който да им подскаже тази малкоа подробност. Така господа началниците на родния футбол в нежеланието си да чуят какво мислят феновете за тях първо създадоха парадокс като забраниха собствените им фенове да подкрепят националния отбор. След това създадоха драма, която лепна поредното срамно петно върху родния футбол. Опитите евроквалификацията срещу Унгария да се скрие от феновете и да се премести на някой стадион из България се превърнаха в пълен фарс. Триковете мачът да се скрие в Пловдив, Кърджали или където и да е само и само да не се чуе какво мислят феновете за това БФС е илюстрация на цялото управление на родния футбол от тези хора в последните 18 години. В крайна сметка след цялата излагация, обиколката на стадионите из България и поредното срамно петно за българския футбол се върнахме в изходна позиция и се оказа, че мачът ще се играе на “Васил Левски”. С всичко това тези от Бояна направиха така, че най-вероятно този мач на националния отбор ще генерира толкова интерес, колкото последните поне десет мача. Общо взето тези от БФС направиха така, че интересът за мачът срещу Унгария да е като този за мачовете на националите от 93-94-та година. Разликата от 94-та е, че мотивът на всички, които искат да отидат на стадиона не е да подкрепят националите, а да призоват шефовете на родния футбол към оставка. Само до преди седмица никой не се интересуваше от този мач, а сега цяла футболна България и половин Европа говорят за него. Лошото е, че всичко свързано с мача, което се споменава навсякъде е свързано с изцепките на веселата дружина от Бояна. Родните корифеи са първата футболна централа в света, която лишава националният си отбор от фенове без той да е наказан… Основната причина за това е, че Президентът, вицето и всички надолу предпочитат да не чуват какво точно мислят мислят родните фенове за тях… Особенно в мач на националие. В родното първенство си ги слушат всяка седмица, но реално никой от тях не се интересува от това… Квалификациите са друго. Както се казва “няма да се излагаме пред чужденците”!

Президентът и вицето тотално са абдикикирали от родния футбол. Те всъщност въобще не се интересуват от него. За тях по-ваното е да сме живи и вздрави и естествени те да са на власт. Всичко, което правят е свързано с това те да останат. Проблемът за тях е, че покрай жаждата за вечно управление създават все по-големи абсурди, които водят родния футбол до дъното…  Даже и по-надолу…

Да затвориш за фенове мач на националния отбор е абсурдно. Завръщането на мача в София прави така, че със или без публика по трибуните всички ще чуят какво е мнението на футболните фенове за веселата дружина от Бояна… Не, че в другите градове щеше да е по-различно…

Ако тези хора в БФС си мислят, че шумът който чуват е от бръмбарите в главите им трябва да разберат, че не е това. Шумът, който чуват е от оставките им, които са неизбежни. Тези хора вече са минало за родния футбол, но поради някаква причина още не желаят да го приемат.

Оставките на тотално компрометираното БФС са въпрос на време. По един или друг начин тези хора ще се махнат от българския футбол… Абсолютно всички! Те реално нямат правилен ход и търсят спасение от нещо, от което няма спасение.

автор:

Симеон Димитров