…И ЦСКА НАПРЕД С ПОБЕДА…

September 21, 2019

ЦСКА победи и Царско село. Този път вкара и много голове. Феновете трябва да са доволни от резултата и победата. Аз поне съм. Хубава победа с хубав резултат. 3-0 си е добре. И този мач за първи път от както Люпко Петрович е треньор ЦСКА не реши да затваря мача след гола, а продължи да напада. И то нападаше на скорост, разнообразно… С две думи нападаше като ЦСКА. Такъв , какъвто тябва да бъде. Да мачка противника , а не да го чака и дебне.

Лошото във вчерашния мач беше , че ЦСКА игра като ЦСКА пак само през второто полувреме. Първото армейците бяха кръгла нула. Една защита,едно изчакване. А такава игра не отива на ЦСКА. И то с отбор като Царско село… Дори с който и да е отбор от родното първенство. А лошото е, че армейците играят така във всеки мач от както Люпко е треньор. Едно изчакване, едно дебнене и в крайна сметка една безлична продукция.В Европа, където трябва да се търси надлъгване и благоприятен резултат срещу непознати съперници тази тактика става.В родното първенство това няма смисъл.Ако евентуално имаше някакви резултати да примеш такава игра. Такива за ЦСКА обаче няма. Нито са първи с разлика, нито бият всеки, който хванат. Даже напротив.Вярно Люпко Петрович няма загуба в родното първенство, но и натрупа доста равни.И то с отбори, които ЦСКА трябваше да победи с разлика… С две думи – няма какво да разучаваш. Тук всичко се знае и ЦСКА трябва да започне да мачка от първата секунда.

Последния кръг , обаче имаше и нещо позитивно. За втори пореден мач софийските армейци излязоха с един и същ състав. Може пък в крайна сметка треньора да е понапипал състава , който мисли , че ще му свърши работа.

Истината обаче , е че с тази тактика и игра модерна в началото на 90 – те ЦСКА трудно ще успее да стъпи на върха.

Както вече писах според мен в момента ЦСКА има най – качествените футболисти. И при един качествен треньор лесно ще спечелят 32-ра титла. Въпроса е този треньор да се вземе преди да е твърде късно и да сме изостанали прекалено много от сини и зелени…

Иначе.. Този уикенд е добър за нас феновете. Хубава победа с класика… Това ме радва. След това чакам мача за купата и гостуването на Берое… Още две победи и хубава седмица… А, ако и Х. Янев (например) вземе , че смени Люпко седмицата ще е още по – хубава… А сега се радвам на победата.

автор:

Симеон Димитров