И каква точно е чистката в ЦСКА?

April 27, 2020

Вече почти два месеца няма футбол. Всички, които пишат за футбол нямат кой знае какви новини и непрекъснато измислят по нещо… По-точно не измислят, а представят нещата по малко по-различен начин. Реално не лъжат, но пък начина по който представят информацията е доста подвеждащ.

Цял месец всички слушат и четат за “страшната криза” на Армията. На моменти всичките тези напъни положението в ЦСКА да се изкара много зле… или поне по-зле от това на Герена в повечето случаи предизвиква смях, но синьо-зелените не спират.

Преди известно време изказахме мнение, че всъщност няма чистка, а просто освобождаване на ненужните. Титулярите от чужденците си остават. “Обективните”, обаче не се спират. Изкараха Албентоса едва ли не счетоводител и движещ бизнеса на Ганчев. Албентоса знае какви са печалбите, какви са загубите, за кое, колко се дава… За момент помислих, че Албентоса движи целия бизнес на собственика на ЦСКА.

Дали всичко това не е начин да не се споменава това, че сините приятелки на всички власти на този етап имат само половината от необходимата сума, която трябва да внесат в НАП. Всички знаем какво следва ако подуянци спрат да плащат… Едва ли ще се случи, но поне може да се напомни…

“Закъсалите” проектанти поискаха помощ от държавата, за да плащат заплатите на Марселиньов и компания, а при сините всичко е цветя и рози. Спретна се един “скандал” за да не е съвсем тихо от Герена. Не за друго, а защото става някак си подозрително.Сега “драмата” кой е на заплата и кой не е главна тема от сините.

За ЦСКА обаче се изписа и изговори какво ли не. Започна се с криза. После минаха през “тежкокто финансово положение”, “чистка” и какви ли не глупости.

Днес пак ” пълна промяна на Армията” и ” чистката продължава”… След тези гръмки заглавия искам да попитам: Коя чистка?… Каква точно е пълната промяна на Армията?

От всичко написано става ясно, че чужденците, които излизаха като титуляри или поне бяха първи резерви си остават на Армията. Та за каква промяна става въпрос. От един бегъл поглед на оставащите чужденци на всички ни става ясно, че титулярния състав на ЦСКА няма да се промени. Разликата е в това, че например Отабор няма да ни къса повече нервите с изявите си на терена. Други промени няма.

Това е истината. Другото са някакви интерпретации на новините и представяне на нещата малко като четенето на статистиката. Можеш да кажеш ЦСКА освобождава ненужните… Може и да го кажеш погледнато от дуга гледна точка: “ЦСКА маха поне половината чужденци.”… Реално става въпрос за едно и също нещо, но в единия вариант звучи много по ефектно. Реално няма лъжи. Всичко е въпрос на гледна точка. Просто гледната точка на тези, които “най-обичат да мразят” е малко по-различна.

Защо така? Хайде поне веднъж, ей така за разнообразие, “обективните” да представят нещата поне малко по близки до реалността…

автор:

Симеон Димитров