Истерията около Соу е нелогична

February 16, 2021

  Цялата тази истерия около продажбата на Али Соу освен, че е  нелогична изглежда и много изкуствено раздухана. Реално Соу беше продаден лятото. Тогава обаче нямаше такава истерия. Дори напротив. Преобладаващите мнения бяха “ментето”, което дойде от Киево най-накрая си тръгва… Сега какво се промени?

По някаква щастлива случайност Соу остана в ЦСКА и помогна на армейците доколкото можа. Зимната пауза всеки ден се говореше за негов трансфер, но отново нямаше такива драми като тази в момента.

Затова се чудя. За какво или заради кого е всичко това? Изведнъж от “менте” Соу стана незаменим. Толкова незаменим, че едва ли не от него зависи дали и какво ще спечели ЦСКА… … Стига глупости! Соу не е Марадона. Не, че не съм виждал такива промени на мнението, но общо взето всеки път при завъртане намнението на 180 градуса обикновенно стоят едни субективни фактори.

Али Соу е добър футболист. Изигра 101 мача за ЦСКА, в които вкара 46 гола и даде 10 асистенции. Фактът, че е вкарал гол или е подал за такъв в повече от половината от мачовете, в които е играл за ЦСКА говори достатъчно за качествата и класата му, но пък не е причина за цялата тази истерия.

Щом някой е готов да даде за Соу 4 милиона евро, значи в момента той струва толкова. Договорът му е до 2022г., а това означава, че лятото със сигурност няма да струва толкова. Не за друго, а защото договорът му отива към своя край. Следващата зима цената му ще е още по-малко. Отново поради същата причина, а и защото няма идиот, който да даде една камара пари за някой, който след някой друг месец ще му излезе без пари. Точно заради това това е оферта, която не трябва да се изпуска от ЦСКА.

Соу даде много на ЦСКА. Вкара много, и важни голове. Донесе на всички фенове на армейците много радост… Е, и тъга след финала за купата, но като цяло според мен всички фенове на ЦСКА трябва да са доволни от престоя на Соу на “Армията”… Според мен беше попадение. Добър футболист е, и му пожелавам успех…

А, цялата тази истерия? Нелогична и изкуствено раздухана… Незнам! Може и всичко да е някаква случайност, но на мен ми изглежда като добър стимул в точното време… Кой знае…?

Успех в новият отбор и по-нататък в кариерата ти Али Соу…

автор:

Симеон Димитров