Изстрелването в друга орбита се отлага за известно време

February 9, 2023

Така чаканото обявено изстрелване на сините в нова орбита засега се отменя. В момента условията явно не са подходящи за орбитален скок и Командир Наско и Мъри – пътеводителя на галактическите сини са решили, че изстрелването в нова орбита трябва да се отложи за известно време. По всичко изглежда, че на този етап Шолак, който щеше да зареди синята ракета с гориво май няма да го направи. Командир Наско и пътеводител Мъри мислят по план “Б”, който обаче на този етап включва полет на ниска височина със синия балон.

Командира и пътеводителя следят внимателно политическите процеси, които вървят у нас и са стигнали до извода, че нямат друг избор, освен да изчакат до парламентарните избори. В момента няма изгледи Шолак да зареди синята ракета и в Подуяне се надяват правилните за тях хора да спечелят изборите и да налеят малко гориво в сините резервоари. Като всеки “план Б” и този не е най-добрия, но поне е нещо. При него отборът от “Герена” ще се издигне най-много до крайцерска височина, но поне ще съществува докато не се измисли (изпрати) някой, който да ги изпрати по-високо… Поне такива са надеждите, защото ако нещата не се развият по желания от сините начин прогнозите не са много оптимистични.

С две думи. Сините имат два варианта. Политически проект или Шолак. И двата имат плюсове и минуси. При единия няма да са в друга орбита, но пък ще продължат да обещават, че ще платят. При другия ще са в друга орбита, но ще им се наложи да си плащат за всичко, което е леко непривично за тях… Въпреки плюсовете и минусите тези два варианта са предпочитаните… Третият вариант не е много добър за сините, защото ако Шолак се окаже като Диксън, а изборите не бъдат спечелени от правилните за тях хора синия балон няма да издържи на по-голяма височина и ще се спука зрелищно…

НЕ-СПОРТ