Изпълкомът увеличи отборите в “А” група, а дали ще има изпадащи ще каже по-късно

April 28, 2021

Изпълкомът на БФС реши, че от сезон 21/22 родния шампионат ще е съставен от 16 отбора в “А” група и 18 в “Б”. Вече и официално тото лигата ще е съставена от 16 отбора. Любопитното в случая е, че отново ще има плейофи. Защо тогава е това нещо само тези от футболната централа могат да отговорят.

И преди съм коментирал, че броя на отборите и дали ще има плейофи или не няма значение. Дали ще са 16, 18 или 28 отбора и дали ще има плейофи или не няма никакво значение. Реално проблемът не е в това. Проблемът е в зависимостите, но това е друга тема, затова цялото това упражнение е безсмислено.

С това свое решение хората от изпълкома сътвориха поредната си глупост и тя не е, че увеличават отборите от 14 на 16… Това, което озадъчава всички и ги навежда на разни мисли е факта, че все още не е ясно дали през този сезон ще има изпадащи отбори от тото лигата. Няма яснота по въпроса колко отбора ще влязат от “Б” група и колко ще изпаднат, ако има такива. Факта, че до края на първенството има пет мача, а важен въпрос няма точен и ясен отговор очевидно не притеснява никого от тези, които управляват футбола… Дори напротив.

Любопитно ми е кога смятат да кажат ще има ли изпадащи или не? Ако има, кои ще изпадат и кои ще влизат от долната група. Или тези от БФС мислят да ги кажат тези неща един мач преди края на първенството, когато ще се знае кой ще изпада и кой ще влиза. Не, че това ще е прецедент за управляващите футболът ни, но тези неща карат хората да си мислят някои неща. А те придават едно такова усещане за корупция и още нещо. Вече разбрахме от завърналият се Михайлов, че всичко в БФС е честно и, че това е само усещане, но то някак си стои…

Като гледам как процедират господата от БФС на края на първенството спокойно мога да предвидя едни драми и скандали с влизащи и изпадащи… Няма да е за първи път, но докога ще е така. Не е ли време всичко това да престане?

аавтор:

Симеон Димитров