Игрите на лицензите

April 22, 2021

Вчера известният журналист Томислав Русев каза, че сините от София обмислят да  се откажат от лиценза си за тото лигата и от следващия сезон да играят при аматьорите…Днес Сираков отрече всичко това и каза, че това не стои на дневен ред пред сините. Къде точно е истината реално никой не знае, а по принцип в момента сините не би трябвало да имат такава дилема, защото не би трябвало да имат лиценз.

Отборът от Подуяне го закъса, а сега положението е такова, че на този етап няма кой да им праща спонсори… Отборът на всички власти знае как и ще се нагоди и към тези в сегашния парламент, но трябва време.

Скоро стана ясно, че няколко от чуждестранните футболисти на сините от покрайнните на София са подали жалби към УЕФА, че не са получавали заплати от три месеца. Днес един от тях дори разтрогна договорът си с тях заради неполучени заплати от началото на годината. В този ред на мисли за какво отказване на лиценз говори Сираков? Как въобще отборът от Подуяне е взел лиценз за тото лигата, когато не би трябвало да има право на това? През изминалите години много отбори не получиха лиценз заради много по-малко… Всички помним Пирин Благоевград и Локо София за колко бяха изхвърлени. Помним колко “принципни” бяха тези от футболната ни централа. Помним и какво говориха тогава… Те не можели да правят компромиси с такива неща, защото ако отбор, който няма право получи лиценз УЕФА щяла да накаже футболната ни централа.

Като гледам “отборът на народа” как се разпада като битълсите и въпреки всичко тези от БФС им дават лиценз се чудя дали всички тези правила не важат за всички останали, но не и за сините. Мисля си, че е време някой от футболниата централа и лицензионната комисия да се покаже и да обясни по какви критерии подуянци са взели лиценз. Как, като според тези от БФС когато дължиш пари на някого не би могъл да го вземеш, а тези от крайния квартал на София го получават… Ясно е, че господата от Подуяне дължат много левове. Каквото и да се говори разбягването на футболисти заради неплатени заплати е ясно доказателство, но въпреки това се получава една игра, след която “отборът на народа” получава лиценз, който не би трябвало да заслужава.

Май тези от лицензонната комися раздават лицензи както им харесва? Ако някой отбор не им харесва са много принципни, не му дават лицелз и започват да обясняват някакви неща за правила, санкции от УЕФА и тем подобни, ако обаче отборът им е на сърце всичко това отпада.

Нямам нищо против да се радвам на цирк Подуяне, но все пак нека тези от БФС като говорят за правила да започнат и да ги спазват. Крайно време е… А за лицензите… Хайде стига с този цирк! Заради всичко това родният ни футбол е на това ниво.

автор:

Симеон Димитров