Играч за 96 млн. евро на “Герена”… Па смях, па смях, па смях….

December 13, 2022

Сините вече са в нова орбита и това започва да личи от трансферите им. Днес актуалното е, че сините взимат нападател за почти 100 милиона евро… Бразилецът е пристигнал в София с мениджъра си Джери Перейра. Очаква се да премине медицински прегледи, след което ще финализира преминаването си на “Герена”. Новият №9 на “Герена” бил отказал на Интер, за да дойде в Подуяне заради Мъри. Деветката от Бразилия е чул за закъсалия вековник и за страхотния специалист, които ги ръководи и без да се замисли отказва на Интер и идва при сините и Мъри. Нападателя е чул и за навика на сините фенове да събличат играчи и треньори, но не се притеснява от този факт… Под екипът си ще носи еротично бельо и дори и да го сълекът ще изглежда добре.

Рикардиньо струва 96 милиона, но идва на герена без пари заради Сираков, Мъри и да може да се докосне до магията на отбора от “Сухата река”. Рикардо Виана Фильо-Рикардиньо винаги е искал бащата на правилния футбол да го тренира и да го научи на правилен футбол. Заради това след офертата на сините играчът не се колебал нито за миг и веднага е отхвърлил всички други оферти и е приел тази на сините. Нападателят е твърдо решен да се реализира в Европа и е избрал отборът от Подуяне за трамплин. Идеята е Мъри да го научи на правилен футбол, а сините да го изстрелят в друга орбита. От там бразилският клуб, които държи правата му ще получи голям процент от следващ трансфер… Като се има предвид къде и за колко сините продават играчите си през последните години бразилският клуб няма да вземе много, а нападателчето е по-вероятно да продъли кариерата си някъде из Анадола (в най-добрия случай), но това в е друга тема.

Малката подробност е, че въпросният “стомилионен” нападател за последните почти две години е изиграл 25 мача и е отбелзал един единствен гол… При дебютът си за португалския Маритимо през 21-ва година. През останалото време е тренирал за здраве и явно доста често е бил резерва или извън групата за мачовете на отборите му. Логичния въпрос е дали нападател, койо според “обективните” и “независими” спортни медии струва почти 100 милиона би играл в около една трета от мачовете на отборите си, би отбелязал един гол за около две години и дали би отказал на Интер, а след това идва на “Герена”. Честно казано знам нападатели, които са по-евтини и са отбелязали повече за по-кратко, но пък друго си е да си в друга орбота… Имаш пари, угаждаш си и си летиш спокойно без да те притесняват някакви бедняци. А като кажеш, че някой струва почти 100 милиона, значи той струва толкова… Кой ще ти противоречи като си в друга орбита…?

“Отборът на народа” взима нападател за почти 100 милиона за без пари. Това, че не вкарва няма никакво значение. Идеята е след като Мъри го научи на правилен футбол той да е по-скъп… Така правят отборите от друга орбита, които си имат Мъри…

Ех, да можеше всички да имат по един Мъри… Колко хубаво щеше да е. Родните отбори щяха да пазаруват скъпи играчи за без пари, а първенството… Правилен футбол. Играчи, които предпочитат да играят в България вместо в Итлия или Испания. Пълни стадиони и “А” група, която е в топ три на първенствата в Европа.

автор:

Симеон Димитров