Зоря Луганск и реферът победиха ЦСКА

October 22, 2021

ЦСКА отново не победи Зоря Луганск. Това беше трети мач между армейците и украинците. Всеки път двубоят се развива по един и същи начин и всеки път изходът за червените е еднакъв… ЦСКА надиграва отборът от запорожието, леко неадекватно съдийство, една грешка в защита след леко “заспиване”, гол за Зоря и загуба за червените. Точно този сценарий се случи и снощи на стадион “Васи Левски”, но за разлика от предишните две срещи, този път армейците леко допринесоха за него.

Вчера ЦСКА стартира мача срещу украинците впечатляващо. Армейците излязоха мотивирани да търсят победата и изглеждаше, че знаят как и могат да я постигнат. Червените изиграха едно много добро първо полувреме. Всяка атака носеше опасност, но въпреки многото положения гол така и не падаше. Украинците незнеха къде се намират, а ЦСКА мачкаше.  Вместо армейците да водят поне с два гола полувремето завърши 0-0, а реферът нямаше къде да се изяви.

Въпреки нулевото равенство на полувремето всички бяха на мнение, че голът във врата на Зоря е въпрос на време. ЦСКА беше по-добрият отбор и никой не се съмняваше в победата на червените.

Явно и армейците решиха така и второто полувреме намалиха темпото. Това от своя страна позволи на украинците да играят малко повече, а на реферът да се включи активно в събитията на терена и дори да стане едно от главните действащи лица. Оттук нататък мачът стана като предишните два между ЦСКА и Зоря. Странни съдийски решения, неотсъдена дузпа, червен картон за футболист на ЦСКА. После идва грешката в червената защита, украинците вкарват и побеждават…

Армейците загубиха. Сега е важно да се съсредоточат върху мачовете в България, защото те също са важни.

В Европа остават още три мача. Единият от тях е отново срещу Зоря. Вярвам, че армейците ще си направят правилните изводи и този път украинците ще загубят. Това, че ЦСКА за втора поредна године е груповата фаза на европейски турнири само по себе си е постижение. Червените все още имат възможност да вземат повече точки от миналата година и да увеличат клубния си коефициент… За излизане от групите явно още е рано, но и това ще стане. Въпрос на време е червената машина да заработи на пълни обороти и да няма спиране.

 

НЕ-СПОРТ

снимка: БЛИЦ