За неразбралите днес ще се играе финалът за купата

May 24, 2023

Усещането със сигурност е странно. Финалът за купата на България е само след няколко часа, а по нищо не личи, че ще се състои такъв мач. Обикновенно това е важен мач, който феновете на отборите чакат с нетърпение, а медиите коментират седмици преди това. Не това се случва с тазгодишния финален мач. Сблъсъкът за купата не приковава интересът на феновете. Интересът към него е единствено от проектантите на двата проекта, които ще вземат участие в сблъсъкът за купата.

Двата проекта, които днес ще играят финал имат единствено фирмени “фенове”, които не се интересуват особенно от предстоящия сблъсък. Логично и медииния интерес не е особенно голям.Феновете на футбола повече коментират лиценза на сините или действията на един рефер в един мач от преди няколко дни. Общо взето водещите новини, които вълнуват феновете идват от всякъде другаде, но не и от двата проекта. Е, естествено в медиите на шефа се пише по нещо за финала, но в повечето случаи пропагандните писания предизвикват предимно смях.

Все пак колкото и някои да не им се вярва днес предстои сблъсък за трофей. Треньорът на “хегемона” си пожела 15- 20 хиляди фенове по трибуните, но това логично няма да се случи. Все пак финалистите няма да са без подкрепа от трибуните. Феновете на единия отбор ще се събират в кафето при сектор “А” на националния стадион, а другите в едно друго заведение около стадиона. До този момент са продадени малко над 300 билета, а на финала се очаква да има между 500 и 1000 зрители. Дали ще се случи предстои да видим. Ако все пак в общата бройка се включат журналистите, полицаите и всички длъжностни лица има шанс присъстващите на стадиона да се доближат до тази бройка. Така, че публика ще има, а двете агитки обещават футболен празник и страхотни хореографии.

От финалистите пуснаха и информация за “феновете” на финалистите. За тези от Разград, които не пътуват с двата автобуса паркингът и кетърингът ще са в обособена зона пред сектор “Б” на националния стадион. За феновете от Бистрица мястото е ресторант-градина “Баба Яга” в “Княжеска градина” зад касите на националния стадион.

Сред феновете се говори, че съперниците ще си разменят победи в предстоящите им два мача и в крайна сметка всеки ще вземе каквото му трябва. Според проектите финалисти това е “долна инсценуация”. Тези приказки трябва да се оставят настрани защото на хартия ни очаква страхотен сблъсък, а нещо такова няма как да се случи. Футболния празник и хубавия финал не трябва да се развалят с подобни неприсъщи за родния футбол твърдения…

Ако някой няма какво да прави между 7 и 9-10 часа вечерта може да се наслади на финалът за купата.

автор:

Симеон Димитров