За Жеков, за публиката, за първото място

February 19, 2023

В деня, в който Вълшебният стрелец Петър Жеков ни напусна ЦСКА победи Ботев Пловдив пред хиляди по трибуните. Червените фенове създадоха уникална атмосфера в първото домакинство на ЦСКА след подновяването на шампионата. От своя страна армейците им се отблагодариха с добра игра и страхотна победа… Победа, която оставя червените на върха в класирането.

В съботния следобед армейците не оставиха поводи за съмнение относно това кой е по-добрия отбор и превъзхождаха пловдивчани през целия мач. С това реално разбиха на пух и прах прогнозите на “обективните анализатори” преди началото на пролетния полусезон, които един през друг обясняваха колко зле са ЦСКА… Как футболът, който червените играят е слаб, отблъскващ и въобще не отговаря на шампионските им амбиции. Някои от анализаторите дори стигнаха по-далеч и обясняваха как ЦСКА трябва да се притеснява от подновяването на първенството.

Ами, получи се неочакван обрат на събитията. ЦСКА с грозния и отблъскващ футбол вкара седем гола и не даде никакът шанс на съперниците си в първите два кръга. Явно не са притеснени и от подновяването на първенството…. Две победи, седем гола, първо място… Отделно от това учредяването на новото дружество с държавата е въпрос на време, а “Армията” е пълна… Прогнозите на анализаторите и този път не се сбъднаха, но те реално не са имали това за цел. Тяхната цел е по-скоро ако може да се окаже влияние поне едно или две от тези неща да не се сбъднат. На този етап не се получава и ще трябва да измислят нещо друго… Нямам съмнение, че ще го направят. Въпрос на време е… Защото с “грозен и неатрактивен” футбол ЦСКА са първи, а стадиона е пълен.

автор:

Симеон Димитров