За всички ли важат правилата на тези от БФС

July 20, 2021

Всички фенове на футбола в България помнят каква истерия се разрази преди няколко години след като Каранга направи жеста с отряязване на глава след един гол. “Обективните” се надпреварваха да обясняват колко неспортменско, не морално, неетично и какво ли още не е това. Тогава почти цяла седмица медиите ни занимаваха с жеста на Каранга. Накрая по видеозапис тези от БФС наказаха Каранга за няколко мача.

Сега два-три дни след като халфът на делиорманци направи същия жест никой не обелва и дума, а тези от комисиите в БФС се правят на “ни лук ял, ни лук мирисал”…. Най-общо казано. Половината “честни и обективни” не смеят да споменат темата, а другите не искат… Не се пише и говори срещу този, който ти дава хляба, че може да се озовеш в БНТ…. Например. Явно правилата важат и тези от БФС “не могат да направят нищо” само когато не се отнася за футболист на подуянци и делиорманци.

Халфът на делиорманци Алекс Сантана отправи жест с рязане на глава по време на мача за Суперкупата на България. Съдията “не видя” и остави този жест без последствие. Тези дни е видно и, че на “честните и обективните” тази тема също не им се коментира много-много. Тук-там плахо се прокрадна по нещо за постъпката на Сантана, но нищо повече… За разлика от воя срещу Каранга… За тези от БФС и Дисциплинарната комисия явно също нищо не се е случило.

Звучи отопично, но много ми се иска правилата да са за всички… Трудно е, но все пак си мисля, че Дисциплинарната комисия ще си влезе в ролята и тези, които нарушават правилата ще си понесат последствията.

На ход е БФС и Дисциплинарната комисия… Да видим какво ще стане.

автор:

Симеон Димитров