Защо е това нещо с половин плейофите…?

Защо е това нещо с половин  плейофите…? post thumbnail image

Преди три-четири години “умните глави” от БФС решиха да променят формата на родната “А” група… Както тогава се казваше. Тези от футболния съюз заумуваха в какъв точно формат да се провежда първенството ни по футбол и как ще се случи така, че то да вдигне нивото си.

Започнаха се едни консултации с други “умни глави”, едни кръгли, квадратни, правоъгълни и какви ли още не маси. Бистреха се разни варианти за провеждането на “А” групата. Зараздаваха се едни нереални за родните стандарти суми на какви ли не “експерти” и се стигна до някакъв вариант с редовен сезон и плейофи.

Честно казано още тогава не разбирах защо се дадоха една камара левове за да се препише нещо, което спокойно можеше да се прекопира от Белгия. Съмнявам се формата на белгийското първенство да е патентован и никой друг да няма право да го ползва. Явно в БФС са имали едни пари, които е трябвало да се похарчат някак… Както и да е. Имали-дали, както се казва…

Сега по-любопитното е друго. Защо въпросните плейофи, за които така хубаво говореха тези от футболната централа не се играят целите? Ако евентуално за миналото първенство има някакво обяснение, то за сегашното не виждам причина. Логичният въпрос е след като се дадоха толкова левове за нещо, за което всички от БФС обясняваха, че е супер и ще вдигне нивото на тото лигата защо второ поредно първенство не се осъществява? Удобният отговор е коронавирус, но доколкото знам вирусът го има в целия свят, а не съм чул в друга държава да съкращават първенството си.

По-скоро “идеята” за всичко това ми изглежда друга. Затова мога да дам на БФС едно безплатно предложение за формата на тото лигата. Нека приемат едно правило или както се водят при тях нещата, което да гласи, че когато проекта застане на първо място първенството свършва… Така всичко ще е ясно и няма да има недоразумения.

Мога да се обзаложа, че в половин плейофа проекта от Делиормана ще е домакин в повечето мачове, а преследвачите им обратно… Ще гостуват повече… Това със “съдииските грешки” в тяхна полза всички го предполагат и ще е с малък коефициент…

Проекта и собственикът му, който “случайно” е член на изпълкома на БФС са готови на всичко за да станат шампиони, но чак пък толкова. Вижда се, че са впрегнали всички налични ресурси, а това явно е за по-сигурно.

автор:

Симеон Димитров

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post

СЛАБИ В КОНТРОЛИТЕ, СИЛНИ В ПЪРВЕНСТВОТО… ПРИМЕРИ МНОГО.СЛАБИ В КОНТРОЛИТЕ, СИЛНИ В ПЪРВЕНСТВОТО… ПРИМЕРИ МНОГО.

Остава малко повече от седмица преди старта на втората фаза от първенството . Какво да очакваме от ЦСКА? Зимната подготовка приключи по обичайния начин. В Испания армейците изиграха пет мача.

“А” група“А” група

Измина поредния кръг на родната “А” група – или така наречената “ефбет лига”. Който трябваше да си бие – би. Другите – и те си постигнаха желаните резултати. Каква, обаче