Заслужена победа и Купа за ЦСКА. Ред е на Суперкупата

May 20, 2021

ЦСКА спечели Купата на България след минимална и заслужена победа над Арда. Армейците изиграха умно мача и не допуснаха да се случи изненада като на миналогодишния финал, който загубиха. Червените бяха по-добрият отбор. Владееха топката и търпеливо чакаха своя шанс. След няколко възможности за гол пропуснати от Варела и Кайседо мигът за ЦСКА дойде в 86-тата минута. Тогава Бисмарк Чарлс вкара много красиво попадение след асистенция на Амос Юга.

Арда от своя страна мислеха повече за отбраната си, а напред разчитаха на контраатаки. Чрез тях успяха да стигнат до някой друг удар отдалеч, от който Бусато не беше затруднен особенно. Кюстендилци действаха предпазливо и след като не получиха гол до 70-тата минута изглеждаше, че идеята им е да вкарат мача в продължение, а след това и дузпи, при които всичко е въпрос на късмет. Голът на Чарлс малко преди края им развали плановете за мача, а до последния съдииски сигнал Арда така и не успя да застраши по някакъв начин вратата на Бусато.

ЦСКА заслужено спечели Купата на България. Тя е първата на Пенев като треньор, а след по-малко от два месеца Ел Голеадор ще има възможност да спечели и втория си трофей като наставник в мача за Суперкупата.

автор:

Симеон Димитров