Заминава ли си Боби ?

October 28, 2021

Все повече изглежда, че дните на Михайлов начело на БФС изтичат, но пък никой не трябва да е сигурен, че това ще се стане. Вероятността скоро да има нов конгрес изглежда все по-голяма, но и Михайлов е наясно с това и в никакъв случай не трябва всички да си мислят, че ще сдадате толкова лесно властта.

На 12 октомври с лек финт и очевидно след нарушение Михайлов беше обявен за победител в конгреса за шеф на футболния съюз. Преди началото на гласуването официално бе обявено, че на Конгреса участват 483 делегати и за победа на първи тур в изборите за президент се изискват мининум 242 гласа. Впоследствие се оказа, че Михайлов има 241. След кратко объркване и мислене как да се излезе от ситуацията той все пак беше обявен за победител с мотива, че са гласували 480 души… В правилника пише друго, но Боби и компания решиха да пробват дали ще мине… Ами, не мина! Бербатов подаде жалба и сега се чака решението на съда. Доста вероятно е съдът да подвърди, че Михайлов е избран неправилно и в Търговския регистър да откажат вписване на избора на президент по време на Извънредния конгрес на 12 октомври. Това автоматично би означавало нов конгрес.

Успоредно с това Бербатов и екипът му са стартирали събирането на подписка за свикване на Извънреден конгрес на БФС. Такъв може да се случи след като Берба, Марто и Стилян съберат подписите на 1/3 от клубовете, имащи право на глас. Това също би гарантирало конгрес в най-скоро време.

Скоро отново ще има конгрес и това е сигурно, но това не означава автоматично, че футболния съюз ще има нов президент. Михайлов и компания са наясно и със сигурност ще вземат мерки срещу опасността Бербатов да стане шеф на БФС… Приемането на нови 144 клуба за пълноправни членове и имащи право на глас на следващия конгрес не е за подценяване.

На Бербатов със сигурност няма да му бъде толкова лесно. Михайлов и компания не са се отказали да управляват. Развръзката предстои…

Дано този път всичко завърши в полза на българският футбол…

НЕ-СПОРТ