Закъсняло, но правилно решение

November 25, 2023

Мачът между ЦСКА и Етър от 18-ия кръг на “А” група беше прекратен след първото полувреме поради обилния снеговалеж. Това решение на “компетентните” органи макар и много закъсняло беше абсолютно правилно.

Като се имат предвид изключително тежките метереологични условия и обилния снеговалеж мачът въобще не трябваше да започва. При положение, че някои хора нямаха смелостта в началото, то при спирането на играта през първата част мачът трябваше да бъде прекратен. Стадионът изглеждаше по-готов за бой със снежни топки, каране на ски, шейни или нещо от този род, но в никакъв случай не и за футбол.

При тези условия футбол не можеше да се играе и това се видя от “изиграното” първо полувреме. Двата отбора блъскаха топката в снега и се надяваха съперникът им да се размине повече пъти с нея и да се случи така, че някак да падне гол във вратата му. Реално най-интересната ситуация беше още в началото на мача, когато Георги Александров от Етър беше изгонен след директен червен картон.

В такива условия футбол не може и не трябва да се играе. И това е ясно на всички. В крайна сметка след дълго обмисляне “компетентните” органи взеха решение мачът да бъде прекратен на полувремето и да се доиграе когато условията позволяват… Както казват старите хора “по-добре късно, отколкото никога”…

НЕ-СПОРТ