Задава се поредно тъжно лято за сините

June 9, 2020

Сините загубиха първия полуфинал за купата на България с 2-0. Пловдивското Локо напълно надигра отбора от покрайнините на София и спокойно можеше да стигне до по-изразителен резултат ако поради някаква причина футболистите му не бяха спрели да играят през второто полувреме. За всички беше очевидно, че през второто полувреме смърфовете не желаеха повече голове срещу безпомощните сини. Черно-белите направиха каквото могат да върнат в мача отбора от Герена, но така и не се стигна до нещо опасно пред вратата им. Единствения точен удар за сините дойде в средата на второто полувреме, но по-скоро изпълнението на нападателчето може да се брои като подаване към вратаря на пловдивчани.

Геренци така и не можаха да се организират. Дори “великия стратег” Хубчев не успя да им обясни кой къде трябва да играе. По едно време нападателчето играеше като ляво крило… Или бек? Разиграващия халф хвърляше тъчове. С две думи объркването в сините редици беше пълно.

След този резултат за сините и феновете им може би се задава поредното тъжно лято. Титлата за отбора на дарител номер едно е мираж, а сега и купата отива някъде натам. Все пак нека не избързваме, защото всичко е въпрос на оферта. На този етап много по-близо до финал са смърфовете, а желанието на сините за някаква купа отново лекичко се превръща в мираж.

Още при тегленето на жребия за купата изразихме мнение, че пловдивското Локо е с най-лек такъв. Явно не сме сгрешили.

автор:

Симеон Димитров