Жребият е изтеглен…ЦСКА и тези от списъкът Магнитски се срещат в първи кръг

June 22, 2021

Жребият за сезон 21/22 на тото лигата беше изтеглен в “Бояна”. Интересното е, че както в миналия сезон ЦСКА стартира с гостуване на Футболен Клуб Централен спортен клуб на армията 1948 АД. Този път се надявам, че няма да стават грешки и тези от списъкът Магнитски ще бъдат пометени.

Вторият кръг армейците гостуват в Кърджали, а в третия е първото домакинство на ЦСКА срещу проекта от Делиормана. Ако Диксън е извадил нещоповече от “дик” на “сън” и закъсалите вековници устискат до девети кръг ЦСКА ще ги чака на “Армиията”.

Като се има предвид, че по това време ще са и мачовете за европа ще има доста мачове четвъртък-неделя. Това вече сме го гледали и всички знаят, че червените го могат. Хубавото е, че армейците домакинстват на проекта от Разград и отборът от Подуяне.

През есенния полусезон ЦСКА има някои тежки гостувания, но като цяло програмата е такава, че ако червените успеят да направят нов европейски пробив и излязат от групите може да се окаже, че ще имат повече гостувания в Европа, отколкото в тото лигата.

В крайна сметка програмата е такава, каквато е. За да стане ЦСКА шампион ще трябва да побеждава. Има, обаче и други условия… На първо място трябва да има честна игра. Важно е и да има ВАР през цялото първенство и да започне да се използва както трябва. Важно е и плейофите да се изиграят целите. Важно е и всички субективни фактори, които пречат някой друг освен тези от Делиормана да са шампиони да изчезнат.

Според мен всичко това е трудно осъществимо поне в този сезон на тото лигата. Самата идея на някои да има ВАР отново само за плейофите и те да отново да са наполовина казва достатъчно…

Може и да се случи чудо… Кой знае? Ако има феърплей ЦСКА ще стане шампион… При всички други положения армейците ще трябва да са готови за битка във всеки един мач.

Успех армейци!

автор:

Симеон ДИмитров