ЕФБЕТ ЛИГА

August 26, 2019

Какво общо взето видяхме в последния кръг на ефбет лигата? Видяхме една нова тенденция, която от началото на шампионата набира скорост.Всички заедно да сложим купа във витрината на подуенци. Първоначално имаше един – два драматични резултата, но май те по-скоро са били добри залози…??

Такава сеч срещу отбора от делиормана последните седем-осем години не е имало.По-скоро до сега беше наобратно.А ,господина шефа на отбора не изглежда да има нещо против…Сега, обаче се вижда една нова тенденция. Всички дружно за “отбора на народа”. Явно на срещата на старейшините, вожда е спуснал нова директива. Ефбет правилата…И един бегъл поглед върху резултатите на родната най-висша лига до сега оставя странни чувства във феновете, които не залагат, а ходят на мачове и наистина се вълнуват от резултатите на любимите им отбори. Странните резултати изобилстват, големите коефициенти излизат.Какъв ли е бил коефициента за два гола в последните 180 секунди на мача между Царско село и сините от София? Какъв ли е бил коефициента за двойката на Царско село в Пловдив срещу Ботев?А, за победата на същото село срещу отбора разпердушинил сините насред Герена?…. Странни неща се случват в българкия футбол от началото на новото тото първенство. Едно ,обаче започва да придобива ясни очертания и се вижда и с просто око. Отбора от Подуене бие,конкурентите им къде заради собствената си глупост, къде заради съдийте, къде заради двете не успяват.Бегъл пример е последния кръг.Отменен редовен гол на Лудогорец.Пет минути почивка за вода в осемдесетата миута на мача между ЦСКА и Дунав и после продължение на мача четири минути.ЦСКА в този мач бяха слаби, недай си боже да бяха вкарали гол … В другите мачове доста често излиза по-големия коефициент. Иска ми се да вярвам, че нашето първенство е като английското , и всеки отбор може да победи всеки, ама … нещо не ми се вярва.

И така измина още един “тото кръг”.Излязоха любопитни резултати.Родната “А” група поне на книга изглежда доста интересна и непредвидима… Поне на книга…

автор:

Симеон Димитров