Единствената “работа на Михайлов” е да закрие настоящето БФС

June 4, 2021

След като почти две години никой не прие оставката на Михайлов и през цялото това време тези във футболния ни съюз лъгаха, увъртаха и правеха всичко възможно конгрес да няма президента отново зае своя пост… Всички в Бояна и прилежащите заведения са доволни. Тези от БФС, който е пълен с хора, които през последните години ясно показаха, че трябва да са максимално далеч от футбола. Собствениците на отбори, които са спонсори на първенството, държат телевизионните права и са членове на Изпълкома и в това естествено в това няма конфликт на интереси са доволни. Тези, които ще запазят постовете си са доволни… И всички като един повтарят, че имали работа за довършване.

Каква точно работа имат да довършват. Благодарение на тях родния футбол вече е на дъното. Първенството се превърна в цирк, а всяко решение на тези от изпълкома е абсурдно, и съвсем случайно облагоделстващо все едни и същи отбори. Това от самосебе си поражда много дискусии и оставя усещане за корупция, зависимости и още нещо…Тези хора нямат повече никаква рабита във футболния съюз.

На всички, които обичат футбола им омръзна от абсурдните и тенденциозни решения… Да не се доиграят отаващите 7-8 мача в “Б” група и се обявява промоцията за тото лигата на отбора на спонсора, който води с умопомрачителната една точка пред втория. Да се намалят мачовете в плейофната фаза наполовина. Първо ще се променя се форматът на първенството малко преди да завърши. После тези от футболния съюз решават да не пипат формата, а само да увеличат броиката на отборите и да няма изпадащи… Въвеждат ВАР, но само за плейофните мачове. Сега тези от изпълкома започват да подготвят родния футболен фен, че догодина ВАР ще има отново само в плейофната фаза… Конгреса би трябвало да е февруари, ами ако случайно до този момент “хегемона” няма достатъчна преднина какво правим… Защо най-накрая докато тези са на власт и “имат работа за довършване” не въведат правилото, което им се иска… Те да бъдат начело на БФС докато не решат да се оттеглят, а “хегемона” да е шампион. Другите ще играят за второ място? Така поне няма да им се налага да дават нелепи и глупави обяснения, и да вършат абсурдни неща.

Истината е, че българският футбол се управлява нагло, грозно, лъжливо и подмолно от едни хора, които въобще не се интересуват от футбол… Поне не от български. Единствената им грижа е с цената на всичко да се задържат по местата си възможно най-дълго. Това съвсем логично превърна България във футболно джудже. Голяма част от родните футболисти играещи в тото лигата нямат нищо общо със съвременния футбол и повече ги бива като артисти или манекени, а първенството си има един сериен шампион.

Така работят тези, които управляват футболът у нас и е крайно време да се махнат завинаги. Бербатов е опция и алтернатива, но със сигурност няма да е лесно да се разделим с тези. Никой не трябва да се съмнява,че на конгресът през февруари ще бъде приложен отдавна усъвършенстваният модел за разгромна победа над нахалника осмелил се да оспори властта им. Схемите са всеизвестни, но Михайлов и компания печелят избори след избори и остават непоклатими. Бербатов със сигурност ще се сблъска с това и ще го разбере.

Срещу себе си ще има една изпитана във времето практика за печелене на избори и интересите на отбори, на които този вариант на футболния съюз им харесва. Тези дни той каза, че власт не се дава, а се взима и той ще опита да я вземе. Дано да успее, защото в противен случай варианта е “пускай Преслава и закривай”.

автор:

Симеон Димитров