Държавна помощ за джиросаните. Епизод пореден

June 8, 2020

Наскоро предишния собственик на отбора от Подуяне реши да им опрости три милиона лева. Как някой ей така решава да хариже такава сума само той си знае. Всички знаят какво взе предишния собственик в замяна на това да дава на отбора на всичи власти. И всички знаят, че евентуално всичко може да се обърне срещу него за секунди. Явно предишния си е взел поука от този след него и е решил да си запази бизнеса срещу една опростена сума.

Днес пък излезе новина,че няколко големи компании ще се заемат с издръжката на сините. След като акциите са там, където трябва явно държавата ще удари едно рамо в “преговорите” с въпросните фирми. В момента май всички големи компании се молят да не бъдат избрани да дават на Герендере. Видяха как могат да “изчезнат за 60 секунди” и се молят те да не са между “желаещите”.

Очаква се спонсорите да бъдат “ангажирани” с издръжката на геренци от началото на следващия сезон. С тях и с щедрите “фенове” се очаква касата на Герена да се напълни и синият рай да настъпи отново.

Друг е въпросът тези от БФС и лицензионната комисия как точно ще измислят и как ще формулират оставането на сините в тото лигата. Доста отбори не получиха лиценз за много по-малкко. Цирка май ще е подобен на този с акциите, а обясненията и доводите ще са като тези за прекъсването на “Б” група и влизането на числото в тотото. Ясно е, че и този път ще се намери начин да се заобиколят всички правила и закони и подуянци отново ще вземат лиценз. Това вече не учудва никого.

Както и досега ще си измислят някаква тяхна “истинска” история. Обслужващите ги медии ще я повторят 100 пъти и сините ще си я броят за истина…

В крайна сметка излиза, че фен номер едно и дарител номер едно ще се погрижат джиросаните да продължат да забавляват всички фенове на футбола в България. Единствено с тяхна помощ сините ще продължат и да ни запознават с никому неизвестни европейски “грандове”… Сините в “А” група и Европа… Безценно…

Успех на големите компании, които ще ги издържат.

автор:

Симеон Димитров