Държавата узаконява безплатното ползване на “Герена”

February 18, 2021

  След като толкова години сините ползват стадиона си безплатно, а държавата плаща данъците и таксите на съоръжението най-накрая тези отгоре решиха да направят нещата официални и поне малко по-така за пред хората. 

Държавата дава “Герена” на сините отново безплатно, но срещу ангажимент за построяването на три нови трибуни с козирки и довършване на сектор А. Общо взето сините шефове взимат “Герена” срещу обещание, че ще строят… Интересното в случая как отбор с милиони задължения, който публично е обявил, че е застрашен от обявяване на несъстоятелност ще дострои кабриото, а и още цели 3 сектора? С какви пари? Този път версията с феновете събират пари няма да мине. Вариант е Сираков отново да помоли държавата… Този път да си довърши трибуната, а покрай нея да вземе да направи и другите сектори… Няма да е за първи път сините да искат от държавата. Така и така по един или друг начин тя помага.

Сините ще подпишат концесията и ще обещаят да направят страхотно спортно съоръжение от построения от строителната организация на Комбинат “Кремиковци” стадион. Това разбира се ще стане ако държавата даде пари да завърши собственото си съоръжение. Ако не сините просто ще продължат да ползват безплатно “Герена” още 35 години. Този път законно… Не за друго, а защото всички знаем как се развалят концесии в милата ни родина ако евентуално нещо по договорът не се изпълнява. Примери много.

автор:

Симеон Димитров